Aleksandar Milić Mili u karijeri je sarađivao s najvećim pevačkim imenima naše scene, a neke saradnje su, nažalost, prekinute. Iako je često govorio da kod njega nema cenkanja i da "najmanji i najveći" dobijaju iste uslove jer pravljenje pesme iziskuje mnogo truda, sada je prvi put progovorio o prekidu saradnje s Lepom Brenom

"Šest godina nismo radili i tada dolazi u studio Lepa Brena, koja je za mene najbolja pevačica u istoriji naše muzike. Ja kad čujem šta sve ona može sa glasom, ona je u studiju neverovatno zahvalna. Iako ima taj spoljašnji štit i gard, ona sluša i menja se, šta god da joj kažeš, ona se daje iz sveg srca i sve snage. To je odlika velikih pevača", rekao je Mili za "Kurir" i dodao da mu je prekid saradnje teško pao.

 "Tu je počela naša saradnja sa albumom "Uđi slobodno". Ja sam i njoj rekao: "Još jedan ili dva moja albuma i mi punimo Ušće na keca". I tu se posle nekog vremena zamenila energija koja više nije bila produktivna i zato je bilo bolje da se pozdravimo i prekinemo saradnju. To su mi bili i najružniji i najteži trenuci u karijeri, ti prekidi saradnji, ali čim se pojavljivala ta negativna energija, to je moralo da se dogodi. Ja nisam bio nikad od onih koji će se zbog interesa nekome šlihtati. Kako je dogovoreno, tako ide, ako ne ide, doviđenja", rekao je Mili.

Izvor: Lepa&Srećna