Irina Vukotić život je uredila po svojoj meri. Majka je trinaestogodišnjoj Iskri, a godinama radi voditeljski posao koji je ispunjava i koji je naučio da pomeri svoje lične granice.

Iako priznaje da je spavalica, naučila je da ustaje rano ali i da profesionalno uradi teške zadatke, kao onaj da pročita vest o smrti drage osobe. Uprkos tome što je jaka i uspeva da završi brojne obaveze, priznaje da joj mnoge stvari izmame suze.

"Baš sam emotivna. Rasplačem se i kada Iskri drugarice čestitaju rođendan pevajući pesmu pod prozorom našeg stana sa tortom koju su same pravile, rasplače me nekad kad vidim odnos deke i bake sa unucima, kad mi drugarica priča o mami koju je davno izgubila. Baš sam emotivac i to ne krijem. Mislim da je divno pokazati emocije iako ih mnogi kriju plašeći se reakcija ili razočaranja", kaže Irina u razgovoru za "Blic" i otkriva da je ćerka Iskra svoja.

"Ona je svoja i mislim da je greška da tražimo sebe u svojoj deci. Treba negovati njihovo tanano biće i individualnost. Ona je vesela, duhovita, kreativna, voli glumu, odbojku, jezike, slikarstvo", kaže Irina koja je u nedavnom razgovoru za Hello! magazin otkrila da ćerku vaspitava da bude samostalna i odgovorna.

"Nisam od onih koji će zapitkivati kako je bilo u školi ili proveravati domaće zadatke, ne zato što me ne zanima, već da bih kod nje razvila osećaj odgovornosti. Ne želim da bolje od nje znam šta se dešava u školi, a ima takvih roditelja. Ali, tu sam za svaku vrstu pomoći i saveta. Sećam se kad sam, dok sam išla u školu, očekivala da mi mama započne sastav, ako ne i da ceo napiše. Dala bi mi smernice i obavezno dodala: “Ja sam moj fakultet završila, na tebe je red da završiš svoje škole.” Tu rečenicu, priznajem, često citiram. Učim je da bude odgovorna za svoje ocene, jer će tako naučiti da bude odgovorna za sve što život nosi", rekla je Irina.

Izvor: Lepa &Srećna