Iako se već neko vreme spekulisalo o zdravstvenom stanju Marinka Rokvića, niko osim njegovih najbližih nije znao koliko je pevač zaista bolestan. Kada je preminuo, porodica je otkrila da se mesecima borio s rakom pankreasa. Njegov sin Nikola je istakao da Marinko nije želeo nikome da bude na teretu.

"Moj otac je pokazao čojstvo i junaštvo. Spasao nas je od sebe i bio je veliki junak. Tuga i bol su veliki, ali držimo se nekako. Marinko nije hteo nikome da bude na teretu. Drago mi je što smo imali oca koji nas je naučio mnogo čemu",  rekao je Nikola a izvor blizak porodici Rokvić otkriva da je Marinko stalno brinuo da ne bude na teretu porodici.

"Marinko nije hteo da bude na teretu porodici, nije hteo da ga ljudi gledaju kako se muči s bolešću. Baš zbog toga mnogi njegovi saradnici i kolege nisu znali da je bolovao od tako opake bolesti. Hteo je da izgleda zdravo i nasmejano uprkos svim poteškoćama koje su ga zadesile. Nije hteo da ga niko posmatra kao bolesnika. Trudio se da bude što normalniji do kraja. On je bio ljudina, čovek kakav se više ne rađa. U svojoj muci više je razmišljao o porodici nego o sebi", rekao je izvor za "Republiku".

Porodica je donela odluku da pevač bude sahranjen u četvrtak, 11. novembra na Novom bežanijskom groblju, a opelo će biti održano u crkvi Svetog Apostola Tome od 14.30 časova.

Izvor: Lepa&Srećna