Marina Tucaković preminula je 19. septembra, a komemoracija u njenu čast biće održana 24. novembra. O tome je javnost obavestio Marinin sin, Milan Laća Radulović, prisećajuću se ljubavi koju mu je majka bezuslovno pružala.

"Jedina bezuslovna ljubav je ljubav majke prema detetu. Smrt majke znači da tu vrstu ljubavi, apsolutne i čiste, nikad više nećemo moći da doživimo. Posle tog gubitka u nama nastaje pustoš i svako ko se nastani u našu dušu svojom ljubavlju nikad neće moći da ispuni prazninu u nama. To prosto nikad neće biti ona ljubav zbog koje na ovaj svet dolazimo i kojoj se uvek vraćamo kada nam potonu lađe i kad izgubimo veru.“, napisao je Laća i otkrio šta mu je Marina često govorila:

 "Ali nasuprot bolu koji nas sakati ako mu se predamo, moja majka je uvek imala vere, i govorila reči koje mene sad često teše, a zvuče toliko očigledno: život je za žive.“, poručio je sin Marine Tucaković a onda i otkrio detalje o komemoraciji.

"24. novembra održaće se memorijalni skup u znak sećanja na Marinu Tucaković, našeg najvećeg tekstopisca i moju nedavno preminulu majku. Skup će biti održan u prostorijama Skupštine Grada Beograda, u Starom Dvoru, kako bi se u društvu prijatelja i poštovalaca njenog lika i dela svečano oprostili od nje i kako bi predstavili planove za očuvanje njenog kulturnog značaja, kroz koje će neke nove generacije otkriti njene pesme i dati i njoj i njima jedan novi život“, poručio je Laća.

"Pozivnice će biti poslate u najkraćem mogućem roku, a mediji će naknadno biti obavešteni o svim detaljima u vezi sa skupom. Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim gradskoj upravi u očevo i svoje ime, kao i u ime ostatka porodice, što su nam izašli u susret da ovaj događaj upriličimo na najvišem mogućem nivou, dostojanstveno. Zahvaljujem se takođe svim lepim porukama i izjavama saučešća koje smo dobili i od prijatelja, poznanika, saradnika i poštovalaca Marine i njenog dela – nadam se da će ova komemoracija pomoći ljudima koji su joj bili bliski da se oproste od Marine, na način na koji ona to zaslužuje.“

izvor: Lepa&Srećna