Novak Đoković je ispunio sve svoje snove, a proteklog vikenda uspeo je u onome što je dugo priželjkivao - da ga oba njegova deteta - i Stefan i Tara - vide kako pobeđuje na teniskom terenu.

Njegova pobeda nad Danilom Medvedevim na masters turniru u Parizu bila je i povod da mu novinari postave zanimljivo pitanje - da li ovom svom ljutom suparniku mogao, u budućnosti, da bude trener jednog dana. Novak je odgovorio sa uobičajenom skromnošću i uz galantan kompliment protivniku: "Ako bih bio njegov trener, ne bih imao mnogo posla".

Šalu na stranu, Đoković je ovom prilikom otkrio i da vidi sebe kao trenera i potvrdio da izuzetno voli tenis.

"Ne volim ga samo kad igram, već i kad sam sa decom na terenu ili gledam neki meč na televiziji ili uživo", rekao je slavni srpski teniser. On već sada prenosi iskustvo  novim generacijama u Teniskom centru Novak i kaže da znanje može da bude kletva ako ga čovek ne upotrebljava.

"Za mene je to logičan sled stvari da znanje prenesem na druge. Vidim sebe u različitim ulogama u budućnosti i biće mi drago i da se razvijam kao trener", rekao je Novak i najavio da će slavljeničku zabavu posle pobede u Parizu provesti sa najbližima. "Imamo neku lepu tortu", rekao je osmehnut teniser, što ne čudi kad znamo da Đokovići inače uošte ne jedu šećer.

Izvor: Lepa&Srećna