Borba za potomstvo Vesne Zmijanac bila je mukotrpna i bolna, ali sa srećnim krajem. Pevačica je dva sina izgubila u poodmaklim trudnoćama, a o bolu koji joj je razorio dušu pričala je otvoreno.

"Bilo mi je suđeno da u vreme moje najveće slave spoznam i najveće duhovne muke, da veliku radost zbog velikog uspeha potisnem i isto tolikom (još i većom, zapravo!) žalošću, da kroz lako podnošljivu, malu i kratkotrajnu fizičku patnju tela spoznam i onaj ogromni, jedva izdrživi i večno prisutan bol, bol koji gubitak deteta ostavlja u roditelju. Naše prvo dete, sina, Vlada Jovanović i ja izgubili smo 1986. godine, kada sam bila u sedmom mesecu trudnoće. Spontani pobačaj dogodio se u pauzi koncerta u Mladenovcu", priznala je pevačica u svojoj autobiografiji i naglasila da je zbog onoga što se dogodilo krivila sebe.

"To je jedan od onih bolova koji još boli, praznina koja još zjapi istom tamom, i kad god se toga setim (a sećam se vrlo često), uvek mi se utroba zgrči, uvek mi se zguti u grlu i uvek sebe kaznim pitanjem (na koje još od onda slutim odgovor) - da li sam i koliko sam ja (načinom svog života, pre svega) kriva za to što se dogodilo?",  iskreno je opisala Vesna ne sluteći da će isti bol doživeti još jednom.

"Nisam ni slutila da me, na nesreću, isto to, i još teže i gore, jer je ponovljeno i u vrlo kratkom vremenskom razmaku, čeka već nepunu godinu kasnije. Vladino i moje drugo nesuđeno dete, takođe sin, i takođe u sedmom mesecu trudnoće, izgubila sam pod približno istim okolnostima 1987. Pitala sam se i onda, i još se ponekad zapitam čime sam zaslužila da mi se dogodi to što mi se dogodilo",  napisala je Vesna koja je 1989. godine rodila ćerku Nikoliju.

Izvor:Lepa&Srećna