Lea Kiš je poznata po vedroj atmosferi u svojim emisijama u kojima je smeh voditeljke njen pravi zaštitni znak. Međutim, mnogi ne znaju da su se iza osmeha krile i nevolje, da se borila sa velikim zdravstvenim problemima i zamalo izgubila život zbog spontanog pobačaja.

Ćerka Sara Mia je u to vreme imala četiri godine, a nova trudnoća je izgledala u prvo vreme normalno. Ipak, izgubila je bebu, a lekari su morali doslovce da se bore za njen život. 

Iako je sve delovalo normalno, Lea je izgubila bebu, a tokom duge operacije lekari su joj se borili za život i dva puta je vraćali sa ivice smrti.

“Desilo se nešto što se retko dešava – nisam imala spoljašnje, već unutrašnje krvarenje. Trudnoća mi je oštetila aortu u stomaku i iskrvarila sam za nepunih dvadeset minuta", ispričala je Lea za Hello.  "Izvrstan ginekolog i hirurg dr Radulović mi je rekao Ovo je Božija volja da ostanete živi jer smo vas dva puta gubili."

Iscrpljena i ošamućena od svega što se desilo, Lea je tek sutradan saznala sve o toku operacije. Ispostavilo se da lekari nisu imali njena dokumenta,  nisu znali koja je krvna grupa, pa  je Sara pozvala baku, Leinu majku i tako se došlo do ključnih informacija. 

“Imala sam dug i težak oporavak, koji je trajao oko tri meseca. No, nisam izgubila želju da ponovo postanem majka, iako sam naravno, imala zabranu da to pokušavam u narednih godinu dana. Međutim, iako je je operacija bila uspešna, ostavila je trajne posledice. Uz sve želje mene i moga supruga da se po drugi put ostvarimo kao roditelji, u tome nismo uspeli", ispričala je Lea.

Izvor: Lepa&Srećna