Legenda srpske košarke, jedan od najvećih evropskih trenera svih vremena, Dušan Duda Ivković preminuo je danas u Beogradu, prenose beogradski mediji.

Kako je potvrdio predsednik Radničkog Goran Kalinić za SportKlub, u šest časova i 50 minuta Dušan je preminuo u bolnici u Beogradu od posledica vode u plućima i herpesa.

Rođen je 29. oktobra 1943. u Beogradu, a odrastao na Crvenom krstu. Zavoleo je košarku u uz starijeg brata Slobodana, u vreme dok se ona još igrala na šljaci. Kao i brat, prvo je igrao košarku, a zatim se otisnuo u trenerske vode. U ovom sportu je ostvario ogromne uspehe. Najveća ljubav njegovog života, uz košarku, je bila supruga Nena, koja mu je pružala stalnu podršku. Uvek je bila uz njega, ali se držala podalje od medija.

Nije propuštala sportske događaje, ostavljala je uvek utisak na sve svojom nežnom, prirodnom lepotom. Kako se videlo u televizijskim emisijama kada je Duda dopuštao kamerama da uđu u njihov dom, upravo je Nena bila ta koja je bila zadužena za uređenje i opremanje. Kako je uvek isticao, bila mu je oslonac gde god da su se selili, u Grčku ili Rusiju.

Naime, od raspada Jugoslavije, 1991. godine, radio je samo u grčkim i ruskim klubovima, navodi se na sajtu Dude Ivkovića. On je bio  selektor košarkaške reprezentacije Srbije od 2008. do 2013. godine, osvojio srebro na Evropskom prvenstvu i bio je četvrti na Svetskom prvenstvu 2010. godine.

Posle fantastične karijere velikana košarke, porodica Ivković se vratila u Beograd. Sa ženom Nenom, Duda je dobio sinove Petra i Pavla.

Kurir / Aleksandar Jovanović, Kurir / Dragan Kadić Najveća podrška u životu bila mu je žena Nena.

Izvor: Lepa&Srećna