Ono što je nekome normalno i lepo, kod nekih drugih može da izazove najveće strahove i pokrene traume. Određeni strahovi su prepoznati kao fobije, a od njih pate i mnoge holivudske zvezde.

Džoni Dep

Najpoznatiji pirat na svetu deluje opasno i neustrašivo, ali ima, verovali ili ne, fobiju od klovnova. Ne bi li se izborio sa ovim strahom, u svom okruženju uvek ima nešto od klovnovskih rekvizita poput velikog loptastog nosa ili čupave perike. Da nije usamljen u svom strahu, potvrđuju i glumac Danijel Redklif i reper Paf Dedi, kojima su klovnovi takođe zastrašujući.

dzoni-dep
Youtube/Printscreen/ET Canada 

Megan Foks

U moru bizarnih fobija smestila se i papirofobija – strah od papira! Ona je najveći problem lepe glumice. A pošto joj je čitanje scenarija sastavni deo posla, postavlja se pitanje da li tekst za uloge uči isključivo u elektronskom obliku, skrolujući po ekranu tableta.

megan-foks- mtv
Profimedia 


Madona

Iako na sceni deluje samouvereno i moćno, pop kraljica ima jednu slabost: užasno se plaši grmljavine. Nikome nije prijatno kad napolju besni oluja ali ako nemir pređe u panku, nastaje fobija koja se u psihologiji stručno naziva astrafobija.

 Najveći strahovi holivudskih zvezda
Printscreen/ YouTube Veronica Electronica 


Kameron Dijaz

Luckasta glumica ne izgleda kao preterana čistunica, ali se, verovali ili ne, plaši kvaka. Nikad ih ne dodiruje golim rukama, već vrata otvara isključivo laktovima.

Kameron Dijaz o majčinstvu u 47. godini
Youtube/Printscreen/ The Graham Norton Show 

Uma Turman

Glumica može da igra sve likove, da se neustrašivo uhvati ukoštac sa zlikovcima, barata mačetom, ali ako je ostavite ispod stepenica ili u malom i skučenom prostoru, pokrenućete njenu najveću traumu. Uma je klaustrofobična– plaši se zatvorenog prostora, što je obično posledica straha od nedostatka vazduha.

Turman
Youtube/Printscreen/OWN 


Nikol Kidman

Australijska oskarovka ne može da podnese leptire. Njen strah od ovih insekata prelepih boja potiče još iz detinjstva. Dešavalo joj se da po povratku iz škole na svojoj kapiji ugleda ogromnog leptira, što bi je nateralo u beg. Preskakala bi ogradu i provlačila se kroz žicu samo da ne prođe pored njega. Ovaj strah naziva se lepidopterofobija.

nikol kidman
Youtube/Printscreen/The Late Late Show with James Corden 

Kejti Holms


I bivša supruga Toma Kruza ima fobiju: plaši se slatke životinjice s malom njuškom i prugastim krznom. Za razliku od onih kojima rakun deluje pitomo i ljupko, Kejti ga smatra zločestim i opasnim.

Izvor: Lepa&Srećna