Marina Tucaković, legenda naše muzike koja nas je juče napustila, imala je ogroman talenat da oseti koja će pesma biti hit. Pa ipak, kad je prvi put kod nje i supruga Aleksandra Radulovića Fute došla po pesme Ceca Ražnatović (tada Veličković), nije bila spremna da joj ponude pesmu "Kukavica".

"Nemoj to da joj sviraš, to je bezveze, dobacila je Marina iz kuhinje kad je počeo tu pesmu", ispričala je Ceca u jednom intervjuu za RTV Novi Pazar. Ipak, Futa je otpevao samo stih "Zagrli me i pođi putem kuda idu kukavice", a Ceca se oduševila pesmom.

"Rekla sam mu odmah da je to ludilo kako je pesma napisana i to je za mene ono što mi treba. Marina to čuje iz kuhinje i dobacuje: Nemoguće da ti se ovo sviđa".  Sutradan je Futa uradio aranžman, a Ceca "iz prve" otpevala pesmu koja je postala hit. Za ovu pesmu, kao i za sve koje su sledile, a koje su joj donele ogromnu popularnost, Ceca je izrazila zahvalnost Marini na poseban način.

Inače, u poslednje tri godine života dok se borila sa karcinomom dojke, Marina je često padala i u depresivna stanja i jednom prilikom je ispričala da joj je u teškim situacijama najviše pomagala upravo pesma "Kukavica". 

"Onako se osećam. Stanje stalno varira, nekada mi je dobro, nekada loše. Odlazim redovno kod lekara i na terapije. Izmrcvarena sam, ali se i dalje borim. Tako mi je kako mi je. Sedim kod kuće, radim pesme, ali slabo ima melodija. Gledam da se ni sa kim ne družim zbog korone koja je svuda oko nas, borim se sama sa sobom. Vreme je depresivno, ljudi su depresivni, sve je stalo.

TV Pink/Screenshot, Mondo/Stefan Stojanović Marina Tucaković galerija

Nema više velikih okupljanja, koncerata, pevači slabo rade", rekla je Marina i otkrila da joj u teškim situacijama najviše pomaže upravo pesma "Kukavica". Nju doživljavam i to je numera za sva vremena", otkrila je Marina.

Izvor: Lepa&Srećna