Jovana Jeremić je poznata kao žena koja voli klasičan stil oblačenja i koristi vrlo ozbiljne modne detalje - košulje zakopčane do grla, suknje midi dužine, mašne stegnute oko vrata.

Ipak, voditeljka je jutros iznenadila sve jer se pojavila sa aksesoarom koji niko još nije video kod nas u jutarnjem programu - stavila je na glavu fascinator! To je vrsta šeširića koja potiče iz britanske tradicije i bila je znak više klase. Tipično se fascinator nosi na venčanjima i u sličnim, vrlo formalnim prilikama a redovno ćete ih primetiti u modnim kombinacijama Kejt Midlton i drugih pripadnica kraljevske porodice.

Za razliku od običnih šešira, on zaklanja samo delić kose i nimalo ne štiti od bilo kojih vremenskih prilika. Osim što je zanimljiv ukras, on ima za cilj i da izduži figuru dame pa se one niže čak i takmiče koliko će biti visok njihov fascinator.

241732981_376261654220624_9069606809578695813_n
Instagram / jovanajeremicmilosevic 

Nosi se najčešće na desnoj strani, a mora biti dovoljno udoban da ga žena nosi čitavog dana. Na slavnim konjskim trkama u Askotu, jednom od najprestižnijih društvenih događaja u Engleskoj, uopšte nisu dozvoljeni.

Kod nas je u poslednje vreme ovakav ukras na glavi ponela Nataša Bekvalac na jednom snimanju, a nešto ranije i Lepa Brena, na venčanju Filipa Živojinovića i Aleksandre Prijović.

TV Pink / print screen Fascinator je vrsta ukrasa nalik mini šeširu, a Jovana Jeremić ga je prvi put ponela kod nas u jutarnjem programu.

Izvor: Lepa&Brena