Miloš Biković, koji se u javnosti ističe svojim talentom i velikim glumačkim priznanjima, nedavno se našao u centru pažnje zbog ljubavnog života o kom je uvek izbegavao da govori.

Ni o odrastanju nije govorio često. Roditelji su mi se razveli kada je imao šest, a otac mu je preminuo 2006. godine. Kako je živeo samo sa majkom često su se selili zbog nemaštine.

"Kad sam bio dete, majka i ja smo se selili od mesta do mesta, šest ili sedam puta, živeli u različitim iznajmljenim stanovima. Mama je pokušavala da iznajmi što jeftinije stanove, pa smo najčešće živeli na periferiji grada. Ponekad smo uspevali da nađemo nešto bliže njenom poslu (ona je radila u školi), ali je stanarina vremenom rasla, pa smo opet morali da tražimo nešto jeftinije. I tek kad sam imao 15 godina, smestili smo se u sopstveni stan, država nam ga je dodelila. Ali dobro se sećam i dedine kuće, nalazi se na severoistoku Srbije, sada tamo živi moj ujak. Sećam se kako su tamo rasle maline, borovnice, kruške. Ti mirisi i dalje pokreću moja prva sećanja iz detinjstva. Najjači od njih je miris borove šume", rekao je Biković za rusko izdanje magazina Hello!.

Biković je završio Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, nakon čega je na istom i predavao, a sada je govorio o tome zbog čega je napustio posao na fakultetu.

"Kad sam otišao na snimanje u Rusiju, morao sam da napustim i univerzitet i pozorište (tada sam radio u dva pozorišta odjednom). Nemoguće je raditi oboje, morao sam nešto da žrtvujem. A sada sam se vratio na pozorišnu scenu, nedavno smo radili predstavu „Baal“ po Brehtu. Čini mi se da kada čovek igra u pozorištu, ima više šanse da nauči nešto novo nego na snimanju filma. Pozorište vam daje vremena za razmišljanje. Ne možete izaći u javnost sa polugotovim rešenjima. U filmu vas montaža može spasiti, ali u pozorištu to nije tako, pred gledaoce možete izaći samo kada ste spremni", rekao je popularni glumac koji ima starijeg brata Mihajla sa kojim je jako blizak.

"Kada je naša majka imala dilemu da li da rodi, ja sam rekao: ‘Naravno, jer dok je on mali, ja ću štititi njega, a kada on poraste, a ja budem stariji, on će štititi mene‘. Upravo takav je naš odnos danas. Miloš ima izuzetan osećaj za pravdu, uz razvijen zaštitnički stav", rekao je svojevremeno Mihajlo koji je starešina manastira Jovanje.

 Izvor: Lepa&Srećna