Pobeda Novaka Đokovića u finalu teniskog turnira na Vimbldonu bila je vrhunac planetarnog medijskog događaja - nema novina ni portala koji nisu zabeležili svaki detalj.

Dodatnu je pažnju privukla  Kejt Midlton, buduća kraljica Velike Britanije, koju prate iz sata u sat i mere joj svaki korak, reč, pokret. 

Zato i ne čudi što je baš razgovor ove dve izuzetno popularne ličnosti glavna tema dana, jer je trajao kratko a oboje su, videlo se, uživali. O čemu su pričali "Kate the Great" i naš Nole? Naravno, o porodici!

Naime, vojvotkinja od Kembridža je čestitala Novaku na pobedi, a zatim primetila kako je za njega ova godina na Vimbldonu posebna  jer porodica nije mogla da bude uz njega. Da podsetimo, ovaj turnir ima specijalno značenje za Đokovića jer je od malena maštao o peharu i čak pravio njegove makete od raznih materijala kad je bio dete. Zato je sada odgovorio:

"Da, da. Pokušali smo da izvučemo najviše iz toga, zahvalni smo što smo uopšte ovde, što imamo priliku da igramo na najvećim takmičenjima sveta. Vi ste kruna", rekao je, misleći na vimbldonski turnir. "A da li vi igrate tenis?"

Ništa lepše nije mogao da pita Kejt, jer je to bio trenutak  da odgovori spontano a opet spominjući temu koja joj leži na srcu.

"Ponekad igram, ali onda uvek deca budu tu negde pa i oni hoće da igraju", rekla je vojvotkinja. "Znam, znam odlično kako je to", nasmejao se Novak kome je sin Stefan uvek omiljeni "sparing partner" na terenu.

Izvor: Lepa&Srećna