Nezaboravne haljine će zauvek ostati seksepilna ružičasta toaleta Merilin Monro iz pedestih godina prošlog veka, ali i venčanica princeze Dajane iz osamdesetih. Sam kraj XX veka obeležio je čuveni dekolte do pupka na haljini u "džungla" desenu koji je ponela Dženifer Lopez.

Međutim, XXI vek kao da je uskovitlao metež na društvenim mrežama, kardašijanski kič, Rijanini modni šou programi, pa su se svi pitali kako će magazin Vog ovog puta obaviti svoj slavni zadatak. Ništa lakše, ispostavilo se.

U izboru modne "biblije" našla se Kejt Midlton, dama čija je svaka odevna kombinacija bila rasprodata istog časa kad bi se ona u njoj pojavila. Naravno, pod uslovom da je još uvek bilo moguće naći tu odeću u prodaji. Od brojnih stilskih izdanja popularne princeze, ipak, izabrano je ono koje se nije svidelo mnogim modnim kritičarima.

najlepsa-haljina-decenije-kejt-midlton
Profimedia 

U pitanju je svetlucava haljina od zelene svile, koju je Kejt nosila na putovanju u Irsku u martu 2020. godine. Kejt je, već po običaju, imala čitavu modnu postavku obojenu u tonove prikladne službenoj poseti, a ova haljina je samo jedna od njenih mnogih zelenih izdanja na koktel prijemima.

Pod imenom Falkoneti, ovaj model je ukrašen sitnim karnerom na porubu i ivicama rukava, što mnogi smatraju prikladnim za Kejtin romantični stil. Zlatne minđuše i zlatna tašnica predstavljaju kontrast haljini i smaragdnozelenim salonkama, a Vog je ovaj izgled opisao kao "nepretenciozno seksi".

Drugi kažu kako je kroj suviše vrećast, ivica haljine deluje šljampavo, a čak ni Kejtin šarm ne uspeva da ublaži taj neki "demode" osećaj. Ipak, mnogi će reći da je sve bolje od kardašijanske mode, šta vi mislite?

Izvor: Lepa&Srećna