Srpska modna blogerka Tamara Kalinić živi već godinama u Parizu i to u blizini Jelisejske palate, a sad je stan opljačkan i odneti vredni satovi i nakit.

Šteta se procenjuje na oko 300.000 evra, a prvi izveštaji kažu da su lopovi ušli kroz prozor iz unutrašnjeg dvorišta.

Tamara redovno objavljuje slike na svom Instagram profilu, jer je to upravo njen posao, ali po njima i svi potencijalni lopovi znaju njeno kretanje. Tako je nedavno bila u Beogradu, zatim na italijanskoj obali a onda se vratila u Pariz gde je prisustvovala modnim revijama.

Naravno da niko ne može znati da li je za to vreme neko drugi u stanu, ali "običnom svetu" se ne savetuje da objavljuju "uživo" na društvenim mrežama prizore sa letovanja baš iz bezbednosnih razloga. Ako želite da prikažete gde ste bili na godišnjem odmoru, sačekajte da se vratite i da stan bude siguran.

 Takođe, obavezno osigurajte sve prozore i vrata, a naročito one koji nisu okrenuti ka ulici. "Zadnje" ili unutrašnje dvorište su često povoljno mesto za upad u kuću, a naročito terase ili prozori koji su prava "pozivnica" za lopove. Zato bi bilo najbolje da tu imate rešetke ili barem roletne sa osiguranjem.

Instagram / tamara Kolekcija tašni i nakita Tamare Kalinić.

Izvor: Lepa&Srećna