Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 stvari koje ne treba da nosite u tašni

Uz rizik od džeparoša, danas smo sve češće izloženi i opasnostima od prevare, falsifikovanja naših dokumenata i krađe identiteta. Zato, primenite ove mere opreza...

  Izvor: Foto: Profimedia

Kad se umorni vratite kući posle napornog radnog dana, nabavke i obavljanja drugih sitnih poslova, sigurno ste najmanje raspoloženi za generalno spremanje svoje ručne tašne.

Međutim, da biste se zaštitili od rizika kojima smo svakodnevno izloženi, počevši od džeparenja pa do prevare, falsifikovanja dokumenata i krađe identiteta, važno je da u tašni nikad ne nosite:

1. Račune za robu kupljenu tog dana ukoliko ste ih platili kreditnim i platnim karticama. Na njima se mogu naći i podaci u vezi s vašim karticama koje vešti prevaranti mogu da iskoriste. Takođe, na njima je verovatno vaš potpis koji se može falsifikovati.

PROČITAJTE JOŠ: Najbolja zaštita od provalnika: 10 tačaka za bezbednost vašeg stana i imovine

2. Čekovnu knjižicu. Vrlo je neoprezno nositi desetak čekova sa sobom, naročito ako još imate običaj da ih potpisujete tako u svežnju pa sledeći uvek nosi otisak vašeg potpisa. Ako planirate kupovinu, ponesite jedan ček a ostale ostavite kod kuće.

3. Pasoš. Nemojte nositi pasoš sa sobom, ni u zemlji a kamoli kad ste na godišnjem odmoru. Ostavite ga u hotelu, u sefu, a sa sobom nosite samo njegovu fotokopiju. 

Izvor: Lisa

Embedded Comments: CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100
Izvor:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije