Kad se umorni vratite kući posle napornog radnog dana, nabavke i obavljanja drugih sitnih poslova, sigurno ste najmanje raspoloženi za generalno spremanje svoje ručne tašne.

Međutim, da biste se zaštitili od rizika kojima smo svakodnevno izloženi, počevši od džeparenja pa do prevare, falsifikovanja dokumenata i krađe identiteta, važno je da u tašni nikad ne nosite:

1. Račune za robu kupljenu tog dana ukoliko ste ih platili kreditnim i platnim karticama. Na njima se mogu naći i podaci u vezi s vašim karticama koje vešti prevaranti mogu da iskoriste. Takođe, na njima je verovatno vaš potpis koji se može falsifikovati.

PROČITAJTE JOŠ: Najbolja zaštita od provalnika: 10 tačaka za bezbednost vašeg stana i imovine

2. Čekovnu knjižicu. Vrlo je neoprezno nositi desetak čekova sa sobom, naročito ako još imate običaj da ih potpisujete tako u svežnju pa sledeći uvek nosi otisak vašeg potpisa. Ako planirate kupovinu, ponesite jedan ček a ostale ostavite kod kuće.

3. Pasoš. Nemojte nositi pasoš sa sobom, ni u zemlji a kamoli kad ste na godišnjem odmoru. Ostavite ga u hotelu, u sefu, a sa sobom nosite samo njegovu fotokopiju. 

Izvor: Lisa