Emina Jahović je doživela veliki gubitak u detinjstvu. Kada je imala samo 11 godina njen otac je preminuo, a njen brat Mirsad Jahović Turkdžan preuzeo je ulogu glave kuće i vodio računa o majci, njoj i sestri.

Zato, kako je pevačica jednom prilikom otkrila, u njemu nije imala drugara već je za nju oduvek bio autoritet. Stariju sestru je takođe doživljavala kao oslonac i zaštitu, a međusobno su počeli da se druže tek kada su dobili svoju decu. Danas je zahvalna bratu koji joj je pružio veliku podršku dok je bila dete.

"Ja dugujem mnogo, mi dugujemo mnogo bratu, sestra i ja, zato što nam je on omogućio u tim trenucima posle smrti našeg oca da prođemo kroz neke stvari. Ne samo materijalno, ali i tako i psihički smo imali osećaj da nas neko štiti. I dan danas kada me on pozove ja imam neki strah da nisam nešto pogrešila. Mirsad je stvarno odigrao veliku ulogu u mom životu", rekla je pevačica za Informer.

Brat Emine Jahović je nekadašnji košarkaš koji je doživeo popularnost u Turskoj, ali i velike uspehe u Americi. Od 2016. godine u braku je sa  Dušicom Trninić.

Pre Dušice, sa kojom ima sina, Mirsad je bio u braku sa nekadašnjom misicom Dinom Džanković, sa kojom je dobio troje dece.

 Izvor: Lepa&Srećna