Legenda narodne muzike, Predrag Živković Tozovac, danas je sahranjen u Aleji zaslužnih grđana na Novom groblju u Beogradu. Veliki pevač je ispraćen uz svoju čuvenu pesmu "Jesen u mom sokaku".

Od legende narodne muzike su se oprostili kolege, prijatelji i porodica, a nakon opela u crkvi Svetog Nikole, pevačica Merima Njegomir je održala govor.

Mediji navode da je Predrag Živković Tozovac sahranjen u istoj grobnici sa glumcem Batom Živojinovićem i pevačem predragom Cunetom Gojkovićem. Šal Crvene zvezde bio je na kovčegu legendarnog pevača, jer je on bio veliki navijač i ljubitelj ovog kluba.

Tozovac je bio ne samo pevač, već i kompozitor, tekstopisac i harmonikaš. Najpoznatije pesme po kojima će ga publika uvek pamtiti su "Vlajna", "Jesen u mom skokaku", "Ti si me čekala", "Violino ne sviraj", "Oči jedne žene", "Prazna čaša", "Tražiću ljubav novu" i mnoge druge.

Podsetimo da je Tozovac umro u 85 godini od korona virusa. Početkom marta je dobio obostranu upalu pluća, a zatim su mediji istakli da je bolje i da će biti pušten na kućno lečenje. No, nažalost, to se nije dogodilo.

Izvor: Lepa&Srećna