Rođendani su vreme kada obično pravimo retrospektive onoga što smo uradili i što smo planirali, a iz nekog razloga to nismo uspeli da ostvarimo. Glavna i odgovorna urednica zabavnog programa "Radio-televizije Srbije" Olivera Kovačević je u martu proslavila 54. rođendan. Šta se našlo na listi njenih prioriteta za narednih 365 dana, a da nije zdravlje, koje se podrazumeva.

"Shvatila sam da dok mi pravimo planove kako bismo voleli da izgleda naš život, šta bismo voleli da kupimo, gde da putujemo i sa koliko kilograma želimo da se probudimo ujutru, neko s neba gleda sve i samo nam drumove prespaja", rekla je ona u razgovoru za Blic, a nedavno je govorila i da li su pedesete godine lepše od prethodnih.

"Nisu lepše, ali su prirodno drugačije. Manje je unutrašnjih nemira i nesigurnosti, s jedne strane, ali je tu druga vrsta straha i brige, uz manjak strpljenja za neke stavove, pa i neke ljude", rekla je svojevremeno za magazin Hello!, kada je istakla da su estetske korekcije u određenim godinama stvar su lične higijene.

 "Po svaku cenu biti lep i mlad imperativ je koji ne doprinosi ličnoj sreći. Međutim, estetske korekcije danas predstavljaju suprotstavljanje prirodi jer, kao što kaže jedna čuvena doktorka, ne postoji ništa prirodno što bi vam pomoglo da budete mlađi i da se osećate bolje. Priroda vam radi upravo suprotno, zbog toga je ljudsko znanje tu da vam olakša, pa i da vas ulepša", bila je iskrena Olivera.

 Izvor: Lepa&Srećna