Poznati kantautor Đorđe Balašević, koji je preminuo 19. februara, iza sebe je ostavio stotinu pesama, dva romana i zbirku poema, ali i opremu na kojoj je stvarao svoja umetnička dela: miksete, pojektor, bežične bubice, zvučnike i drugu opremu, vrednu više od 30.000 evra. Porodica Balašević je odlučila da Akademiji umetnosti iz Novog Sada donira jedan od najvrednijih poklona.

"U ovim danima koji su neoprostivo teški za moju decu i mene, kao roditelj sam negde i malo mirna, jer od moje troje dece, dvoje dece je ova Akademija iškolovala. Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima, gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onim koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđe otišao“, navela je Olivera, a na bioskopskom platnu, koje su takođe Balaševići donirali, prvi put je prikazan film "Čađava bajka", rađen po motivima iz knjige Olivere Balašević "Planeta Dvorište".

Olivera se prvi put pojavila u medijima nakon smrti supruga i demantovala napise u medijima o postojanju testamenta. Takodje se osvrnula i na druga medijska nagađanja.

"Vasa Ladački je bio zaljubljen u lepu, ali sirotu. Moj Đorđe do kraja i na kraju bio je zaljubljen u lepu, al sirotu i tako će biti zauvek. Hvala vam“, rekla je Olivera.

 Izvor: Lepa&Srećna