Velika Britanija, a i veliki deo planete, oprašta se od princa Filipa, supruga kraljice Elizabete II koja vladavinu mora da nastavi bez najveće podrške. U kraljevskoj porodici protokol postoji i kada ih napusti neki član, pa ne čudi što se za sada niko nije zvanično oglašavao.

Kako princ Hari i njegova supruga Megan više nisu deo kraljevske porodice, za njih protokol ne važi, pa su prekinuli tišinu i princu odali počast na web stranici njihove neprofitne organizacije "Arčivel".

 "Hvala vam na svemu, nedostajaćete nam", kratko su napisali Hari i Megan. Hari se nije video sa dedom otkako se preselio u Sjedinjene Američke Države, ali su kontakt održavali telefonom.

U intervjuu kod Opre Vinfri koji su svetski mediji opisali kao jedini koji bi mogao da zaseni intervju princeze Dajane, koja je 1995. iznela šokantna priznanja o svom životu u kraljevskoj porodici, Hari je izgovorio šokatne stvari za kraljevsku porodicu. Ipak, o baki, kraljici Elizabeti i Filipu je govorio samo pozitivno. Tada je ispričao i kako izgledaju zoom pozivi sa njima.

"On samo na kraju razgovora zatvori laptop i ode", s osmehom je rekao Hari, a Megan je dodala kako uživa da razgovora sa njima. 

 Izvor: Lepa&Srećna