Vesna Jugović de Vinča pridržava se načina života koji, kako kaže, ima za cilj čišćenje organizma, detoksikaciju i izlečenje od bolesti. Ona je sopstveni rekord, kada je ovaj režim ishrane u pitanju, oborila kada je gladovala 42 dana i smršala 13 kilograma. Na taj način je, kako je rekla jednom prilikom, pojačala imunitet koji joj je pomogao da pobedi koronu.

"Koronu nisam osetila. Sigurna sam da mi je najbolji saveznik bio jak imunitet, koji sam pojačala prethodnim gladovanjem od 42 dana. Kad tako radikalno izbacite otrove iz organizma, naravno da se odbrana od svih oboljenja neverovatno pojačava. Ispostavlja se da sam na svom primeru dokazala značaj gladovanja u vreme korone na povećanje imuniteta, ali i na ozdravljenje, pa i podmlađivanje",rekla je nedavno za magazin Story a sada i otkrila zašto se odlučila za ovakav način ishrane.

"Donela sam tu odluku jer sam bila bolesna, imala sam bolest štitne žlezde. To je bilo pre trideset godina. Sticajem okolnosti, počela sam paralelno da gladujem i primenjujem na sebi akupunkturu, tako da su to faktički dva procesa, koja su jako dobro uticala na mene. Tako da od tada, kada je ustanovljena bolest štitne žlezde, nisam nikada pila nijedan lek, niti imala bilo kakvu operaciju. Znači gladovanjem i akupunkturom sam uspela da držim bolest štitne žlezde pod kontrolom", rekla je Vesna za emisiju "Premijera".

"Ono što sam kao i ranije osetila, to je veliki boljitak, ne samo u fizičkoj kondiciji, koži, izgledu... Nego boljitak u energetskom smislu, potpuno jednog obnavljanje energije, jednog ozdravljenja koje redovno praktikujem kroz ovaj način. I pošto živimo u vreme otrova, mislim da nikada nije bilo strašnije vreme kad je reč o otrovima nego ovo vreme. Otrovi iz hrane, vode, odeće, šampona... Sve to ulazi u naša tela i mi se moramo redovno detoksikovati, a gladovanje je možda najbolji način", iznela je voditeljka svoje mišljenje.

Vesna godišnje u kontinuitetu ili ne, gladuje 28 dana, a sve to u cilju čišćenja organizma od otrova.

"Gladovanje nije alternativa, to je nauka koja se razvijala poslednja dva i po veka. Profesor doktor Jošinari Osumi, japanski naučnik koji je dobio Nobelovu nagradu za autofagiju, dokazao je ono što su promovisali i Hrist i Buda i Mojsije. Oni su 40 dana gladovali”, rekla je ona.

 Izvor: Lepa&Srećna