Nakon objave spota za pesmu „Crna jutra“, Milica Pavlović dostigla je treće mesto na trendingu Ju tjuba. Ali ono što je ovaj video dovelo do ove pozicije je kontroverzna priča koja se isplela oko stajlinga pevačice.

Naime Milica je srpsku narodnu nošnju pokušala da predstavi na veoma moderan način, prilično obnaženog tela. U oskudnom prsluku i suknji pod kojom proviruje i donji veš, prikaz scene sa Kosovkom devojkom - koja bi trebalo da podseti na čuvenu istoimenu sliku Uroša Predića naslikanu 1919. godine – izazvao je prezir mnogih Srba.

Društvene mreže usijale su se od negativnih komentara upućene Milici i raznih upozorenja poput: „Zašto si oskrnavila nešto što je sveto. Pokaj se.“ Kao i „Izvini se i ukloni fotografije nesrećnice jedna“, „Sramota, estrada puna budala“.

Iako su mnogi apelovali Milici da ne briše poruke ovog tipa, većina komentara sa uvredama ipak je nestala sa njenih profila. Cela hajka povedena protiv nje naterala je Milicu da progovori o svom spotu i razlozima zašto je baš tako napravljen.

"Dragi ljudi, neko sam ko poštuje apsolutno sve nacije, dok svoju zemlju i svoj narod gledam kao svetinju! Najviše na svetu volim zemlju iz koje potičem, gde su mi koreni i u kojoj živim. Iskreno, veoma mi je žao ako je neko moj prethodni post pogrešno protumačio i doživeo kao uvredu. Nije mi to bila namera. Ja volim istoriju svoje zemlje i svog naroda, i izuzetno je poštujem. Kao vernik, najiskrenije verujem u dobre ljude, u dobre namere i dobra dela, i to je ono jedino što se računa u ovom životu! Budite dobri sebi i vašim najmilijima.

Kada je scena koja je izazvala oprečne reakcije u pitanju, zbog samog teksta pesme smo želeli da predstavimo ženu koja je simbol Balkana, dok je muškarac koga neguje muški simbol junaštva. Scena je bukvalno veličanje onoga što je najbolje i najlepše u našoj istoriji. Neverovatno je da izazove i trunku prljavih misli. Junakinja pesme traži ljubav zbog koje se gine, pa je simbol više nego jasan. Pošto takvu ljubav ne nalazi, pokazuje šta želi.

Mozda neki od vas nisu najbolje razumeli pesmu ili analizirali tekst, ali poruka je izuzetno snažna i u duhu ljudi koji žive na Balkanu...", napisala je pevačica na svom Instagram profilu.

Izvor: Lepa&Srećna