Hrvatska voditeljka  Nikolina Pišek i njena ćerkica Una preživele su traumatično iskustvo. Usled pucanja cevi za gas, kojim se greje zgrada u kojoj žive u Zagrebu, otrovale su su ugljen-monoksidom.

Njen suprug Vidoje Ristović tada nije bio u stanu.

"Sve se desilo u noći između subote na nedelju. Nikolina se oko dvadeset časova čula sa Vidojem koji je zbog posla morao da dođe u Beograd, tada mu je rekla da je sa ćerkom došla iz grada i da će zajedno da gledaju film i odmaraju. Potom je Nikolina pozvala supruga oko jedan sat uveče i rekla kako njihova ćerka Una povraća i ima jaku glavobolju. Tada mu je rekla da se ni ona ne oseća najbolje. Vidoje je savetovao da odmah krenu kod doktora, što je Nikolina poslušala", otkriva izvor blizak voditeljki "Blicu" i dodaje:

"Kada ju je suprug pozvao nekoliko minuta kasnije, Nikolina se nije javljala. Vidoje je odmah pozvao nekoliko prijatelja kako bi otišli do njihove kuće i proverili šta se dešava sa Unom i Nikolinom. Međutim, kada su stigli ispred kuće, čuli su samo kako psi laju, ali niko nije otvarao vrata. Razvalili su ih i videli Nikolinu u nesvesnom stanju na podu, dok je ćerka, takođe onesvešćena, ležala u krevetu. Kolima hitne pomoći prebačeni su u bolnicu. Odmah su pozvali policiju i hitnu pomoć, a čim su došli na lice mesta shvatili su da je cev koja je pukla usled građevinskih radova izazvala trovanje gasom. Nikolina je tek danas puštena iz bolnice, dok se ćerka i dalje nalazi na dečijoj klinici. Vatrogasci su izmerili da je u kući u tom trenutku bila sedam puta već doza plina od one koja je dozvoljena", naveo je izvor.

Izvor: Lepa&Srećna