PevačicaGordana Goca Lazarević je neko ko je uvek brinuo o svom izgledu - a to se ni sada, u sedmoj deceniji, nije promenilo. Za njenu vitku liniju nije zaslužna samo genetika već i način ishrane i stil života kom je odlučila da se okrene.

"Jako loše je uticao neredovan život na mene. Kada je reč o ishrani - jedenje kasno noću, obično tek kada se završi nastup a onda još treba da vozim u zoru, umorna. Posledica tog višedecenijskog noćnog rada su nesanice, pa nikada nisam imala čvrst i dobar san. Nekoliko dana u nedelji sam redovno išla na spavanje u zoru, ostajala budna od napetosti i umora. Budem nervozna i umorna posle nastupa, a nakon toga treba u pola četiri ujutru da se fotografišem sa fanovima iako u tom trenutku nisam reprezentativna. Sva se tresem od decibela koji su stizali sa zvučnika, a to nije nimalo zdravo, dođem kod kuće i tresem se u krevetu. Često se dešavalo da me i uhvati promaja, pa i reumatični bolovi", govori Goca za "Zdrav život".

"Nikada nisam pušila i konzumirala piće, jer sam stalno na nastupe morala samu sebe da vozim. Dosta pešačim i, kad pijem kafu, volim da sedim napolju, volim prirodu i ona me regeneriše. Decenijama redovno pešačim, pored moje kuće se nalazi i park. Klonim se dima, kada god ne budem u zatvorenim prostorima to je za mene super", izjavljuje Lazarevićeva koja je sada kada ima više vremena za sebe i manje posla, način života oblikovala baš onako kako je želela.

"Više vodim računa o tome šta unosim u organizam, zbog toga što se manje trošim i metabolizam se promenio. Primetila sam kod sebe obline, nekada sam bila violina, sada sam viola. Ne dozvoljavam sebi da se ugojim, malo mi se dogodilo da se ubucim i opustila sam se za vreme korona virusa. Više vremena provodimo kod kuće, to je manje kretanja i samim tim više jela. Uvela sam u svoj režim ishrane autofagiju, jer sam čula da to odlično radi. Osam sati možete da jedete šta želite, a onda šesnaest sati ništa, samo čaj i voda", kaže pevačica koja je za kraj imala poruku.

"Nema goreg rada od nerada, a ako već ne radimo onda treba i manje da jedemo. Izgovori su čudo, kad god imate vremena mislite na sebe. Kad god čovek misli na sebe i voli sebe, on uvek nađe vremena da se posveti sebi. Ljudi obično kažu - ne mogu da šetam sam, ja uvek sama šetam i to mi najviše prija. Sami sebi tražimo izgovore, a to ne bismo smeli", zaključuje Gordana Lazarević.

 Izvor: Glossy/Lepa&Srećna