Meril Strip je zasigurno jedna od najvećih glumica našeg doba, nominovana čak 21 put za Oskara – 3 puta je i osvojila prestižnu zlatnu statuu. Ipak našla se tek na polovini ove liste.

Prva tri mesta na listi koju je formirao Forbs su rezervisana za neke od najlepših glumica Holivuda. Komičarka Sofija Vergara i Anđelina Džoli se godinama unazad nalaze na vrhu, iznenađenje je Gal Gadot, izraelaska glumica i reditelj koju je proslavila uloga u franšizi "Wonder Woman".

Da je talenat za komedije "na ceni", svedoči i četvrta pozicija za nesvakidašnju holudsku zvezdu Melisu Makarti, koja je odnekle i iznenađenje na ovoj listi. Glumica koju smo najčešće viđali u TV serijama je napravila veliki preokret u karijeri ulogom u briljantnoj komediji "Deveruše" iz 2013, za koju je bila i nominovana za Oskara. Još jedna nominacija za prestižnu nagradu Akademije desila se pre dve godine za sporednu ulogu u filmu "Can You Ever Forgive Me?", što je plasiralo u sam vrh A liste najtraženijih filmskih umetnika. 

Po mišljenju gotovo svih, nepravda je naneta Meril Strip, koja decenijama unazad s pravom nosi titulu najbolje glumice i koja je svojevrsni rekorder po broju nominacija za nagradu Oskar. Čtvrta pozicija za takvu veličinu nema baš logično objašnjenje... 

Lista najplaćenijih glumica ovako glasi:

1. Sofija Vergara - $ 43 miliona

2. Anđelina Džoli - $ 35.5 miliona

3. Gal Gadot - $ 31.5 miliona

4. Melisa Makarti - $ 25 miliona

5. Meril Strip - $ 24 miliona

6. Emili Blant - $ 22.5 miliona

7. Nikol Kidman - $ 22 miliona

8. Elen Pompeo - $ 19 miliona

9. Elizabet Mos - $ 16 miliona

10. Vajola Dejvis - $ 15.5 miliona

Izvor: Elle.rs