Kejt Midlton i princ Vilijam danas su sinonim za jedan od skladnijih brakova na svetskoj javnoj sceni. Naizgled proživljavaju pravu bajku, a deluju i kao brižni roditelji svojim naslednicima, princu Džordžu, princezi Šarlot i princu Luisu.

Nažalost, iza sebe imaju i ružan period. U zimu 2006. godine prekinuli su vezu i nakratko se razišli. Kako se saznalo, bio je to vrlo bolan trenutak za Kejt pa je čak napustila Britaniju ne bi li odbolovala princa. Kako prolazi vreme, javnost saznaje sve više detalja oko spornog prekida.

Kristofer Andersen, autor knjige o ženama na britanskom kraljevskom dvoru, otkrio je zanimljiv podatak o tome kako se vojvotkinja Kamila uplela u raskid svog posinka i njegove izabranice.

Andersen tvrdi da je Kamila pokušala da spreči princa Vilijama u naumu da se pomiri s Kejt jer je smatrala da ona nije dovoljno dobra za njega. Supruga princa Čarlsa zaključila je da Kejt Midlton nije iz dobre porodice, vredne ulaska u monarhiju. Osim toga, izjavila je kako je Kejt lepa, ali i nedovoljno pametna za Vilijama.

Kamila nije stala samo na komentarisanju, već je naterala svog supruga Čarlsa da uveri sina Vilijama da zauvek prekine sve odnose s Kejt.

Kao jedan od glavnih razloga ovakvog stava 71-godišnje vojvotkinje navodi se ljubomora na mlađu i lepšu Kejt, ali i strah da će ona preuzeti svu kraljičinu pažnju. Podsetimo, Kamila je čekala punih 30 godina da je prihvati kraljica Elizabeta, a kad je napokon uspostavila pristojan odnos sa svojom novom svekrvom, u celu je priču trebala da uđe nova članica, Kejt.

Na sreću, Vilijam nije poslušao savete svoje maćehe i oca pa je vodeći se srcem ponovo započeo ljubavnu vezu s Kejt. Tri godine nakon toga verio ju je u Keniji, a 2011. organizovali su glamurozno venčanje.

Čini se kako ulazak u kraljevsku porodicu nije bio lak ni danas omiljenoj vojvotkinji od Kembridža, a ne samo Megan Markl, protiv koje su govorili mnogi njeni poznanici, ali i rođaci.

Uprkos svemu, Kejt i Kamila danas neguju vrlo prisan odnos. Svoju bliskost pokazale su u brojnim javnim angažmanima pa se nikako nije moglo naslutiti da su nekada vodile rat.

Izvor: Tportal