Svi želimo da svake naredne godine budemo uspešniji, pametniji, bogatiji i lepši, ali malo ko zna šta treba da učinimo kako bi sreća uvek bila na našoj strani.

Prema mišljenju stručnjaka iz oblasti psihologije, uspešni pojedinci imaju kvalitete kao što su smirenost, samopouzdanje i ravnoteža. Kako ne biste bili uvereni da se “srećnici samo rađaju pod srećnom zvezdom”, čekirajte nekoliko stvari koje treba da uradite ove zime. Dobićete zasluge uz mnogo manje truda i uživaćete u 2023. godini bez pogovora.

Ovo je spisak:

Poklonite stvari koje ne nosite

Da li ste znali da prema feng šuiju sve stvari u našem domu imaju svoju energiju? Na primer, “čišćenje” garderobera je najbolja stvar koju možete da uradite za sam početak 2023. godine. Takođe, ako primetite da prostor u kom živite postaje pretrpan, vreme je da izbacite stvari koje su oštećene, polomljene ili koje ne koristite. Dobra energija ne može da cirkuliše, a negativna se konstantno akumulira. Oslobodite svoj prostor i odmah ćete primetiti da zračite pozitivno.

Unesite tople boje u kuću i “ušuškajte” prostor za hladne dane

Dizajn i boje u domu značajno utiču na raspoloženje. Boje mogu da vas oslobode stresa ili pomognu da utonete u prijatan san. Dizajneri enterijera ih dele na tople i hladne. Zato je odlična ideja da tokom niskih temperatura svoj dom oplemenite toplim bojama poput narandžaste, žute, oker, bež… To možete da učinite osveživanjem detalja kao što su jastuci, ćebad ili određeni asesoari koji krase vaše police.

Počnite da trenirate

Mnogima je teško da se nateraju da odu na trening kada su napolju kiša, sneg, poledica… Zapravo, kako drugačije provesti dan kada je loše vreme? Trening je sjajna stvar koja ima brojne benefite - poboljšavate zdravlje i izgled, a hormon sreće raste. Neka hladno vreme ne bude izgovor da ostanete u kući, makar izađite da prošetate!

Pronađite hobi

Hobi će vam omogućiti da slobodno vreme provedete kvalitetnije, razvijate svoju kreativnost i da se oslobodite stresa. Dodatna aktivnost koja vam prija pozitivno utiče na mentalno zdravlje. Hobi rasterećuje i opušta um, a izuzetno doprinosi razvoju samopouzdanja. Ne kažu za džabe - kako zračite, tako privlačite.

Promenite jednu lošu naviku

Januar je novi početak kada je dobro sprovesti promene koje tako dugo odlažemo. Ako već dugo razmišljate da ostavite cigarete, ali ipak ne možete da se odreknete nikotina, sada je pravo vreme da izaberete bolju alternativu od nastavka pušenja cigareta. Jedna od njih je uređaj koji je već par godina dostupan na našem tržištu - IQOS. Iako nije bez rizika i oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost, IQOS ne sagoreva duvan, već ga zagreva, stoga nema neprijatnih mirisa u stanu, na koži, u kosi i na garderobi u poređenju sa cigaretama.