Iako mnoge žene žive u uverenju da muškarci ne obraćaju pažnju na detalje - njihovu garderobu, šminku, kosu, nokte, to nije tačno. Istina je da većina pripadnika jačeg pola i te kako primećuje način na koji se njegova potencijalna partnerka predstavila na prvom dejtu.

Prekratka odeća jedna je od prvih stvari koje odbijaju muškarce kada upoznaju ženu i izađu sa njom. Doterana žena uvek će biti privlačna suprotnom polu, ali vulgarna ne. Zbog toga je savet da za prvi sastanak birate svedenu garderobu, u kojoj možete biti jednako izazovne, ali na sofisticiran način, uz dozu elegancije.

I za šminkanje važi pravilo "manje je više". Muškarci vole žene koje vode računa o sebi, ali ih previše šminke odbija. Ujednačen ten, maskara, bronzer i ruž za usne biće dovoljni da izgledate uredno i sveže, ali ne i napadno.

Neurednost je još jedna stavka zbog koje bi viđanje sa muškarcem koji je privukao vašu pažnju moglo da se završi već na prvoj kafi. Iskrzani i neuredni nokti, prljava kosa ili odeća biće minus kod pripadnika jačeg pola, koliko god žene nekada sumnjale u njihovu pedantnost.

Bilo da ste izašli sa muškarcem u dnevnoj ili večernjoj varijanti, izbegavajte konzumiranje alkohola. Prizor žene koja "gubi kontrolu" zbog nekoliko čašica više često je odbojan, a uz to mnogi smatraju da pod dejstvom alkohola žene postaju suviše otvorene i gube dozu tajanstvenosti i misterioznosti, koja i te kako privlači suprotan pol.

Neprijatni mirisi stavka su koja odbija svakoga, pa tako i muškarce na sastanku sa lepšim polom. Bilo da je u pitanju neprijatan zadah ili miris duvana u kosi i garderobi - ovo je još jedna stvar o kojoj treba povesti računa. Ovaj problem, međutim, nemaju osobe koje umesto običnih cigareta koriste neke od bezdimnih alternativa, kao što je na primer IQOS, s obzirom na to da ovaj uređaj umesto duvanskog dima ispušta paru čiji miris se ne oseća, pa možete biti bez bojazni da ćete se naći u ovoj neprijatnoj situaciji.