Majka muzičara i člana grupe "Legende" Zorana Dašića Daše, mati Angelina, preminula je u oktobru prošle godine, a njenu smrt pratila je nesvakidašnja priča.

Mati Angelina bila je monahinja u manastiru Rakovica, a 1990. godine zamonašio ju je pokojni patrijarh Pavle. Dašić nije želeo da se o tome priča u javnosti, pa je bio iznenađen kada je ta informacija objavljena u medijima.

"Iznenađen sam da se to uopšte saznalo. Mi smo to držali dosta diskretno. jer taj kodeks monaški ne gleda baš blagonaklono na te medijske i estradne stvari. Bila je tiha, mirna i povučena žena. Bila je malo drugačija od mene. Nije volela da se slika", ispričao je muzičar sada u emisiji "Puls Srbije" na "Kurir" televiziji.

Zoran Dašić Daša
ATA / Antonio Ahel 

Zoran Dašić Daša sada je otkrio i da je njegova majka danima pre nego što je otišla na večni počinak bila u komi, ali da je pre nego što je izdahnula otvorila oči.

"Sahrana je bila u manastiru Rakovica. Bila je u komi zadnjih četiri, pet dana, nije mogla da se pomeri, niti da govori. Non-stop su, 24 sata, pored njenog kreveta čitane molitve. Sestre su se smenjivale u krug. Desilo se da se ona iz te kome probudila onda kad je izdahnula. Otvorila je oči, bila je srećna. Neki kažu da je videla anđela. Ona je rekla: 'Idemo!' Sestre kažu da je došao anđeo po nju i da se tim 'Idemo' obratila njemu. Šta god da je, makar to bila i halucinacija, ona je otišla ozarena i nasmejana", ispričao je muzičar u pomenutoj emisiji.

zoran dasic dasa legende
ATA / Antonio Ahel 

Jednom prilikom, Daša se prisetio i svog detinjstva, te otkrio da mu je majka prvu gitaru poklonila kad je napunio 13 godina.

"Detinjstvo sam proveo na Novom Beogradu, kod Studenjaka. Tu je bila peščara, pustinja, močvare... Kupao sam se u Savi na kupalištu Bombaj, pecao ribu u kanalima Petrac, Galovica i Dunavac... Dve godine stariji brat Dragan i ja bili smo bezbrižni i srećni. On je bio đak generacije. U to vreme bilo je sramota biti loš đak, ne biti odličan... I ja sam bio vukovac sve dok nisam dobio gitaru. Majka mi ju je poklonila za 13. rođendan. Odmah sam pustio kosu", pričao je svojevremeno muzičar.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna