Ima li nešto gore nego odeća bez stila? Ima, kažu Italijanke - kad se neko modira, a dozvoljava sebi da bude neuredan.

Drugim rečima, nema te dizajnerske tašnice koja će moći da sakrije da li žena ima uredne nokte. Italijanka neće potrošiti poslednje pare na neki skupi komad, već će radije odvojiti za manikir i šminku, a uštedeti na garderobi.

Pored iskrzanog laka na noktima, još neke su greške nedopustive za dame iz zemlje koja je svetski centar mode.

Odeća mora biti "tip-top" sređena. To znači da ne sme da bude izgužvana, već sveže ispeglana, a ako slučajno imaju kućnog ljubimca - pored ulaznih vrata drže četku za odelo, tako da uklone sve dlake sa odeće pre nego što izađu.

Cipele moraju da budu vrhunske.To ne znači da moraju da nose logo nekog preskupog brenda, ali dizajn, materijal i boja treba da budu u skladu sa top trendom. Takođe, treba da pristaju savršeno, mora se pronaći odgovarajući broj. Ne smeju da budu prevelike, to se vidi "iz aviona". Konačno, važno je da budu savršeno čiste i očuvane, ako su iznošene, idu napolje iz cipelarnika, sve i ako su "neki brend".

baletanke sa kaiscicem-min.jpg
Shutterstock  

Nakit mora da bude efektan i moderan. Italijanke odlično znaju koliko dobro izabrane ogrlice i narukvice mogu da promene svaki izgled. Ako imate običaj da po rukama nosite gumice za kosu kao da ih je dizajnirao "Kartije", e pa setite se - nije.

moda nakit style stalker-min.jpg
Shutterstock / Style Stalker 

Pogledajte u galeriji slika odlične modne kombinacije u kakvima Italijanke uživaju i pročitajte kako je Anastasija Ražnatović Gudelj odabrala najlepši komplet za ovo leto.

Instagram / gibi_trieste Kako se oblače moderne Italijanke

 BONUS VIDEO:

minđuše kao detalj na odeći TikTok/medleyjewellery

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.