U sezoni toplog vremena i brojnih svečanosti, mnoge žene planiraju šta će da obuku za brojne svadbe, veridbe, krštenja i druge prilike koje radosno iščekuju. Ne dolazi u obzir crna, a ako želite da izbegnete neutralne boje poput bež, evo saveta.

Nema lepše inspiracije nego da zavirimo u garderobe omiljenih princeza i kraljica koje su već potvrdile svoj status modnih uzora. Prva među njima je, naravno, Kejt Midlton koja nastavlja sa dominacijom na modnim portalima.

Posle nekoliko fantastičnih izdanja u plavoj boji, počevši od onog u kojoj se pojavila na Uskrsu  posle kraljičine smrti, pa preko haljine koju je nosila na baštenskoj zabavi povodom krštenja, lepa Kejt je sada često u roze boji.

kejt midlton 0778259374-min.jpg
Profimedia 

Nedavno je reciklirala haljinu-košuljicu u zagasitoj ružičastoj nijansi, prilikom posete Izložbi cveća u Čelsiju, a svi se slažu da je pojavom i utiskom ostavila u senci nedavno krunisanog kralja Čarlsa Trećeg. Danas je zablistala u roze odelu Aleksandra Mekvina, uz bele salonke i  dekorativan beli kaiš. 

kejt midlton roze odelo 0779024105-min.jpg
Profimedia 

Ružičasta je, nema sumnje, možda i najženstvenija boja u celom spektru. Koliko se lako može prilagoditi uzrastu, građi i prilici, pokazala je i španska kraljevska porodica. Konkretnije, njen ženski deo.

Kraljica Leticija, koja je odavno uzor milionima žena, pojavila se juče u roze bluzi lepršavih rukava, kombinovanoj sa belim pantalonama. Ako njene espadrile zamenite nekom efektnijom obućom i dodate ekstravagantne detalje poput krupnih cvetova ili dobar nakit, slobodno krenite tako odeveni na bilo koju letnju svečanost. 

kraljica leticija moda 0779036537-min.jpg
Profimedia 

Ružičaste i purpurne nijanse su nosile i njene ćerke - Leonora i Sofija, s tim što je jedna odabrala kombinezon u "ciklama" nijansi, a druga haljinu boje maline, sa roze i plavim printom. U porodičnu sliku lepo se uklopila i Leticijina svekrva, kraljica Sofija, sa sakoom u cvetnom desenu.

profimedia-0779119682-min.jpg
Profimedia 

Zavirite i u našu galeriju slika, modna inspiracija vam je na dohvat ruke.

Profimedia Svečana odela, haljine i kompleti

Tekst: Lepa&Srećna