Tokom prošle godine, jedan od vodećih modnih trendova su bili komadi koji su providni ili imaju dugačke proreze, pa tako prilično otkrivaju telo. Može se reći da je postao opsesija koja je zavladala modnom industrijom, a ove godine u tom stilu na velika vrata ulazi "gola suknja". 

gola suknja 1.jpg
Shutterstock/Nata Sha Gola suknja

Iako je uvek aktuelan "tihi luksuz", koji podrazumeva jednostavne komade, skromne siluete i neupadljive nijanse, modne ideje su u poslednje vreme prošarane potrebom za senzualnošću. Tako su se najpre pojavile "gole haljine", koje dosta otkrivaju, sa providnim tkaninama i dubokim rezovima. U jednom trenutku, dizajneri su počeli da svlače svoje klijente, umesto da ih oblače, pa je na modnim pistama dugo bilo mnogo "razgolićenih" komada koji su privlačili pažnju novinara. Danas je "gola suknja" modni novitet koji nudi kompromis. Ona će učiniti da ispratite trend, ali da ne otkrijete previše.

Gola suknja modni hit proleća 2024
Shutterstock/FashionStock Gola suknja

Šije se od providnih, romantičnih tkanina: mreže, tila, tanke svile ili organdina. Ona je ključni trend predstojeće prolećne sezone, jer "gola suknja" uprkos tome što je na prvi pogled provokativna, daje mnogo prostora za maštu pri kreiranju. Verovali ili ne, moguće je da nosite providne materijale, a da ne otkrijete donji veš. Ključ je u slojevitosti!

Poigrajte se teksturama i osmislite idealan prolećni stajling. "Golu suknju" možete da kombinujete sa uskim džemperom ili "oversajz" košuljom, a ako je sa visokim strukom, dobro će se uklopiti uz jednostavan krop top.

Takođe, razmislite o tome da uz suknju nosite hulahopke u boji, ne samo zbog varljivog proleća, nego zato što to može da upotpuni vaš izgled, naročito ako se odlučite za suknju svetlijih nijansi. Nećete pogrešiti ako ovog proleća uložite u prozirne suknje, ail se potrudite da ih nosite na način koji je prikadan i za veče i za dan.

Gola suknja .jpg
Shutterstock  Gola suknja

Umesto šljokica i čipke, odaberite suknje koje imaju elegantan senzibilitet, što ćete najlakše postići sivim i bež nijansama, ali i bogatom bordo bojom. Ne morate da birate između komfora i modernog izgleda, jer ove suknje ne zahtevaju visoke potpetice. Uklopite ih sa čizmama, satenskim baletankama ili kožnim mokasinkama.

BONUS VIDEO:

Isabel Marant patike iz 2010 Tiktok/annabjorkjohansson_

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.