Seda kosa nekad je bila isključivo "problem" koji je mučio bake u poznijim godinama, a sada je to muka velikog broja mnogo mlađih žena.

Vlasi počinju da gube pigment dosta ranije nego što je to bio slučaj pre nekoliko decenija, pa tako prve sede počinju da se javljaju već u tridesetim, četrdesetim...

Kako je mnogim ženama zaštitni znak upravo kosa, te ne žele da je unište hemikalijama koje se prilikom farbanja podrazumevaju, mnoge od njih pokušavaju da pronađu prirodno rešenje za pokrivanje sedih.

Jedna indijska influenserka tvrdi kako je rešenje u receptu koji podrazumeva samo tri sastojka.

Prirodna farba za sedu kosu Instagram/baraianamika17

Naime, ona je na svom Instagram profilu objavila snimak u kojem prikazuje kako meša aloja gel sa malo instant kafe i crnog čaja, a potom nanosi na sede vlasi. Uz snimak je istakla da je potrebno da se mešavina drži sat vremena, a potom se kosa opere blagim šamponom.

Indijke su čuvene po jakoj i zdravoj kosi koju pažljivo neguju, pa ne čudi što su mnogi poželeli da probaju ovaj recept.

Inače, aloja je prepuna vitamina A, C i E, koji su ključni za obnavljanje svih ćelija u organizmu, pa između ostalog mogu imati uticaj i na kvalitet kose

Saznajte i da li učestalo šišanje zaista može da ubrza rast kose.

BONUS VIDEO

DŽENIFER LOPEZ OTPALA KOSA TOKOM NASTUPA X/Angela Belcamino

Tekst: Lepa&srećna/B.S.