Ikona modnih trendova Hejli Biber zna sve o odeći za zabave i svečane prilike. Popularna manekenka je često "na dužnosti" od jutra do mraka, a veče završi izlaskom sa svojim mužem Džastinom.

Nije ni čudo što baš ona promoviše jedan komad odeće koji je u modi skoro čitav vek, a vama savetujemo da ga što pre nabavite...

... smoking! On je nastao kao opuštenija alternativa tradicionalnom fraku, a slavu mu je donela Marlena Ditrih u filmu "Maroko". Sredinom prošlog veka, konačno ga je uveo u modu na velika vrata Iv Sen Loran. On je ženi dao večito "pravo" da nosi smoking kadgod hoće i sa čim ona hoće.

A "ona" danas hoće da ga nosi veoma često, čak i preko dana. Modna kuća "Sen Loran" ga promoviše i ove godine, a Valentino se poigrava tradicionalnom idejom na nov način.

smoking iv sen loran 0635908614-min.jpg
Profimedia 

Crni sako u smoking verziji ima "šal-kragnu" od satena, a nije neobično i da se pojave drugačije, jarke boje ili popularna bež. Lepotica Alison Tobi je pokazala kako efektno izgleda i beli saten na reverima, pa i vi potražite što pre sličnu varijantu, u skladu s vašim stilom.

smoking za zene alisontoby 2-min.jpg
Instagram / alisontoby 

Može se dogoditi da na njega nabasate i u "sekond hend" radnji, a OVDE pročitajte šta savetuju feng šui majstori ako kupujete polovnu odeću.

Brojne modele smokinga za žene pogledajte u galeriji slika.

Promo / Reiss Ženski sako sa reverima od satena je hit za dnevne i svečane prilike.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

crni outfit Instagram/rosiehw