Koliko god da su trenerke i sportski stil odevanja preplavili ulice, ipak odelo ostaje najbolji izbor za zaposlenu ženu koja želi da izgleda profesionalno, savetuju stručnjaci za modu.

Kad nosite odelo, osećaj samopouzdanja je jači, sve deluje dostižno, ostvarljivo, tvrde psiholozi. Da li je neophodno da se odmah bacite na kupovinu novog odelaza nastupajuću sezonu jesen/zima?

Ako pratite modne influenserke, primetićete da to nije baš neophodno. Mnogo je važnije kako ćete da stilizujete odelo, a evo kako možete da postignete trendi kombinacije.

Monohromatski izgled je izuzetno popularan, pa se mnoge dame odlučuju da obuku bluzu ili košulju iste boje kao odelo. Dozvoljeno je, takođe, da ima i neki neupadljiv desen - ako volite animal print, neka osnova bude u boji odela.

brunello-cucinelli-single-breasted-blazer_18646448_42571594_1000.jpg
Promo / Harrods 

Druga varijanta je da obučete prsluk od istog materijala kao što je odelo. Konzervativnije dame će ispod prsluka nositi i košulju, ali ako je lepo ukrojen, on može da se nosi i direktno preko veša. Kad je sako zakopčan, dobija se zavodljiv utisak da ispod njega nemate ništa!

moderno odelo the sixth avenue.jpg
Promo / The Sixth Avenue 

Treća mogućnost je da ispod sakoa nosite pamučnu majicu kratkih rukava, najčešće belu ili crnu. Ako želite sivo odelo, probajte i sa sivom majicom. Pravilo je da majica mora biti od kvalitetnog materijala, ne sme da bude izbledela ili rastegnuta, a na njoj je dopušten natpis samo ako je veoma diskretan.

odelo na pruge-min.jpg
Instagram / rutaenroute 

Moderna odela ove sezone su i dalje pomalo predimenzionirana, a od boja su aktuelne: siva, teget, bordo i, naravno, bela, crna, kamel i bež. Zavirite u galeriju slika da vidite najzanimljivija odela!

Instagram / rutaenroute, Promo / Matchefashion Nose se siva, bordo, teget, bela, crna i kamel odela.

Tekst: Lepa&Srećna