Već nekoliko nedelja nas modni znalci pripremaju da će glavna boja ove jeseni biti crvena, a žene su još uvek pomalo iznenađene.

Taman su se rešile da prihvate na diktat "tihog luksuza" po kojem će nositi sivu, teget i ponekad kamel boju, a sad treba u sve to uvrstiti i nijansu jednog "banalnog paradajza".

Međutim, kad modne kuće Feragamo, Guči, Leve i Stela Mekartni uvedu ovu boju u svoje jesenje kolekcije, nema druge nego da se posluša "naređenje" Nedelje mode u Milanu.

crvena boja 0807963859-min.jpg
Profimedia 

Vreme je da se pretraže ormani i pregleda šta bi od nekadašnjih omiljenih sakoa, džempera i aksesoara moglo da se ubaci u nove kombinacije.

Lepota crvene nije samo u tome što je upadljiva i nezaboravna - kažu da najveći broj nacionalnih zastava sadrži u sebi i crvenu. Njena moć je i u mnoštvu njenih nijansi, pa treba da izaberete one koje vama najbolje stoje.

kako kombinovati crvenu boju 6-min.jpg
Instagram / belleandbunty 

Boja vina, maka, trešanja, cigle, cinober, karmin, purpur, boja rubina ili nara - sve su one deo crvene palete koja vam je na raspolaganju ove jeseni.

Ne ustežite se da ih kombinujete sa belom, sivom, teget, ali i sa roze, bež pa čak i tamnobraon. A za vatrene ljubitelje crvene boje, još jedna mogućnost - crvena od glave do pete!

crveni dzemper bez pantalone.jpg
Promo / net-a-porter 

Da li će to biti ista ili pak različite nijanse, pogledajte u galeriji slika, sigurni smo da će vas oduševiti!

Instagram / belleandbunty Najlepše modne kombinacije za jesen 2023.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Tamara Kalinić nosi bordo torbu instagram/tamara