Čim temperature počnu da rastu, počnemo da biramo odeću ne samo po stilu i modi već i kako bismo rešili problem znojenja.

Neke boje i materijali ističu muku sa znojem tokom leta, dok drugi mogu da pomognu da se ona maskira. Evo saveta!

Najvažnije je, naravno, da birate prirodne materijale, ali ni tu ne treba požuriti sa odlukom. Prvi izbor valja da budu pamuk i lan, ali pogledajte i kakvo je tkanje - neke pamučne tkanine znaju da budu tako gusto tkane da kroz njih jedva da uopšte prodire vazduh. Dakle, trudite se da izaberete porozne teksture, jer će se kroz takav materijal koža brže hladiti.

Odevne kombinacije koje treba izbegavati
Shutterstock  

Sa druge strane, svila je nežan i tanak prirodan materijal, ali imajte na umu da će se na njoj svaka mrlja od znoja videti. Dakle, na nju zaboravite u vrelim danima, dok viskoza može da bude vrlo pametno rešenje.

Najbolja boja za prikrivanje fleka od znoja je, naravno, crna, ali ona ne dolazi u obzir po vrelim letnjim danima. Prikladna je samo za veče. Zato možete da se odlučite za sive nijanse, a što su tamnije, to će se fleke manje videti.

moda haljina 2-min.jpg
Shutterstock  

Dobar izbor je i teget plava, vrlo otmena boja, prikladna za poslovni stil. Nasuprot njoj, najsvetlija - bela boja, takođe, može da fino prikrije bilo kakav problem sa znojenjem.

Najsigurniji ste sa cvetnim desenom. Sitan print "zabavlja" oko i odvlači pogled sa eventualnih nesavršenosti na odeći, a kako se sad u trendu, sitni cvetići su pun pogodak.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

moda  Instagram/linanoory