Kad počnu pripreme za letovanje, žene se uvek brinu o kupaćim kostimima i lepim haljinama za plažu. To je odeća u kojoj ćete provesti najveći deo dana na moru, pa je razumljivo što prvo tragamo za bikinijem i atraktivnom tunikom.

Međutim, često se na putovanju ukaže i prilika za obilazak znamenitosti i lokalnih atrakcija i tada treba da ste spremni.

Najvažnije tri stvari koje treba da imate za takve situacije mogu da budu i na spisku za šoping putovanje. Evo šta treba da ponesete!

Glavni komadi odeće treba da budu u neutralnim bojama. Bež, siva, teget, bela... čak i crna može da posluži, pod uslovom da je kombinovana sa svetlim detaljima i da su materijali tanki, prozračni, od prirodnih sirovina i da "dišu".

zena u haljini.jpg
Shutterstock  

"Novi neutralni" tonovi su i golubijeplava ili maslinastozelena, koje se naročito lepo kombinuju sa toliko modernim teksasom.

Obuća treba da bude, pre svega, udobna. Naravno, u zavisnosti od prostora koji možete da planirate u prtljažniku, bilo bi lepo da na more ponesete i brojne atraktivne sandale sa visokim štiklama. Međutim, ako tokom letovanja planirate i šoping turu ili obilazak lepih vidikovaca, važnije je da sandale budu komotne i stabilne.

zena na letovanju.jpg
Profimedia 

Na ruku tome ide i aktuelna moda koja promoviše trend "ružnih" sandala - onih koje imaju anatomsko "korito" uliveno u đon. Slobodno ponesite i nekoliko pari sokni uz njih, za hladnije večeri koje mogu da naiđu tokom letovanja. Bićete in!

Tašna mora da bude ne samo lepa i praktična, već i bezbedna. Zato slobodno posegnite za pomalo već "pase" trendom - "cross body" torbicom.

krosbodi tasna-min.jpg
Shutterstock  

Idealno je da ima nekoliko džepova sa rajsferšlusom, kako biste imali mesta za novčanik i dokumenta. Otvoreni džep je zgodan za, recimo, naočare za sunce. Savet plus: pre kupovine tašne, obavezno proverite i koliko je ona teška - dok je prazna!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

AKO IDETE NA MORE OVE STVARI MORATE DA ZNATE! Ružica Kralj upozorila na RETROGRADNI SATURN: Strogo pazite na ove 2 stvari Kurir televizija