Kad pomislite na leto i modu za vrele dane, šta prvo planirate? Da li su to kupaći kostimi ili lagane haljine? Možda sandale?

Kad krenete u šoping ili počnete da pregledate sajtove za kupovinu, imajte na umu da treba da obnovite i bazične komade. Ono što ćete nositi svakog dana treba da nosi suptilni dah modernosti pa zato izaberite tri nova komada za predstojeće letnje mesece.

Majica na bretele je broj jedan što će začuditi sve one koji smatraju da je ovo klasika. Da bi bila ultramoderna ove godine, treba da bude što luksuznijeg kroja i od što boljeg materijala. U modi je puniji pamuk rebrastog tkanja, kao i saten koji se sada nosi i preko dana. Imajte na umu da kvalitetna majica ne treba da se providi, a da obrada treba da bude vrhunska. Takva majica se neće sva iskriviti posle dva pranja.

moderna bluza 4-min.jpg
Instagram / anoukyve 

Dugačka košulja je odlična za uklapanje uz ovakvu majicu. Zahvaljujući njoj, ruke će vam biti zaštićene od vrelog letnjeg sunca, a lepršava tkanina će vas fino hladiti. Odličan je način da običnu modnu kombinaciju pretvorite u autift za slavlje. Pre nego što krenete u prodavnice, svratite u i u neki "sekond hend". Tamo možete naći neobične i kvalitetne muške košulje, a nekoliko brojeva veće mogu da budu pravi izbor za vas.

oversajz kosulja.jpg
Instagram / anoukyve 

Još jedan važan modni detalj može se naći baš u "sekond hendu". U pitanju je bluza-prsluk. Izuzetno je moderna ovog leta, a ako uzmete muški prslug manjeg broja možda nećete moći ni da ukrajate u struku. Druga opcija je da uvučete mali lastiš u leđni deo na pojasu - samo 5 cm će biti dovoljno da se prluk blago fazonira.

moderna bluza 3-min.jpg
Instagram / laurajuliesh 

Tekst: Lepa&Srećna