Crna boja je omiljena mnogim ženama, jer deluje elegantno, lako se uklapa sa drugim bojama i vizuelno sužava figuru. Jednom rečju, pun pogodak u modi!

Vrlo često će se žene odlučiti da obuku crnu odeću kad planiraju dan ispunjen poslovnim sastancima, ali i onda kad nemaju inspiraciju za neku dinamičniju modnu kombinaciju.

Međutim, stilisti kažu da u nekim prilikama ova boja ne treba da bude vaš izbor.

Za početak, ako ste pozvani na bilo kakvu dnevnu zabavu tokom letnjeg perioda, zaboravite crne haljine.

Krštenja, ručkovi, slavlja povodom rođenja deteta, sve su to prilike ispunjene radošću i ne priliči da dođete u odeći za sahrane. "Ako baš ne podnosite boje, savetujem da obučete sivo, teget ili bež", kaže stilistkinja Grejs Van Kliv.

letnja zabava.jpg
Shutterstock  

Stilisti kažu da crno ne treba obući ni za venčanje. "Najbolje bi bilo da nosite neke vedre boje ili cvetne desene", objašnjava Dejna Linč. "Ako sebe ne vidite u tome, dozvoljene su tamnije neutralne boje. Sad je u modi zelena svih nijansi."

Crna je ne samo boja žalosti, već se pomoću nje i utapate u mnoštvu. "Samim tim je jasno da nije dobar izbor ako idete na intervju za posao", podseća stilistkinja Erin Hjuston.

zena u crvenom.jpg
Shutterstock  

"Vaš cilj je da se istaknete, da ostanete upamćeni. Zato savetujem neku drugu neutralnu boju, a ako se prijavljujete za posao van korporativnog sektora, dopušteni su i jarki tonovi. "

Tekst: Lepa&Srećna