Za crnu boju kažu da pristaje svima, a žene koje nisu zadovoljne svojom figurom uživaju u činjenici da ona uvek "oduzme" barem nekoliko kilograma.

Međutim, stručnjaci za modu tvrde da postoje i drugi načini da, zahvaljujući garderobi, izgledate mršavije.

Prva je jarka zelena, boja koja sama po sebi privlači veliku pažnju. Ako obučete haljinu u toj boji, ona će biti tačka fokusa, pa će nesavršenosti figure biti manje primetne. Ako preko takve haljine obučete crni pa čak i beli sako, vizuelni efekat će biti još jači.

Teget je, prva uz crnu, kad treba izabrati boju za puniju damu. Ona pristaje svakom tenu, a odlična je i za svečane prilike, kao i za svaki dan. Modni znalci savetuju da se uz teget haljinu kombinuje neka jarka boja, na primer, pink sako.

Druga opcija je dodatak košulje sa belim i plavim prugama - naročito popularno ove sezone!

Boja čokolade, takođe, vizuelno sužava figuru. Ona je nešto manje "teška" od crne, a pristaje svima. Dame sa smeđom kosom ili očima naći će u njoj pravog saveznika, a stilisti predlažu braon odelo kako za posao, tako i za veče.

Za one najsmelije, predlaže se pink, za koju važe slična pravila kao za crvenu. Misleći da im jarke boje nipošto nisu "dozvoljene", žene sa oblinama izbegavaju ove tonove, ali stilisti kažu da greše. U prilog njoj govori i ogroman trend ove boje, pa je isprobajte i vi - efekat će vas prijatno iznenaditi.

Tekst: Lepa&Srećna