Teksas i odelo su dve glavne ključne reči za modu u proleće 2023. godine barem ako je suditi po Nedelji mode u Milanu na kojem su se okupile najveće svetske influenserke.

Pantalone, pantalone i, opet, pantalone su odlično rešenje za bilo koju priliku za koju se spremate krajem zime i početkom proleća. Poenta je da ove kombinacije ne liče na ona konfekcijska rešenja kakva nose službenice u banci, već da se njima istakne kreativnost i pokaže hrabrost.

Možda je Milano taj koji budi erotičnost u ženama, ali one su bile spremne da ispod sakoa obuku samo kratki top nalik braleti ili da ukrase ivice nogavica veštačkim perjem. Visina struka ekstremno varira.

Neke pantalone su "spale" tako nisko da se naziru karlične kosti, dok su druge podignute i stegnute kaišem tik ispod grudi. Kako god vama lepše stoji, odaberite crne, maslinastozelene ili tirkizne pantalone da budete potpuno u trendu.

moda 2023 0758936147-min.jpg
Profimedia 

I dalje se nose "pufer" jakne, veštačko krzno kao i vatirani dugački prsluci. U modi su kombinacije u istoj boji od glave do pete - recimo, crvena za odvažne dame ili tirkiznoplava za, takođe, upadljiv efekat. Takođe, ultrapopularna je i varijanta teksas jakne sa farmerkama ili suknjom od džinsa.

Kad je reč o haljinama, nosi se sve tri dužine - mini, midi i maksi, a influenserke u Milanu favorizuju one šivene od čipke ili veštačke kože. Cipele su još uvek s visokom petom, mada se povratak baletanki najavljuje na "velika zvona". Zavirite i vi u galeriju slika i pogledajte kako izgledaju dame pred ulazak na revije najveće italijanske modne priredbe. 

Profimedia Moderne jakne, pantalone i cipele na Nedelji mode u Milanu

Tekst: Lepa&Srećna