Svrhe šminke je da prikrije nedostatke u izgledu, ali kada je loša i neodgovarajuća može da učini da izgledate starije Šminkeri su naveli najčešće greške i otkrili tehnike koje će vam pomoći da izgledate sveže i mlado.

Mat puder

Кako starimo, koža gubi elastičnost i proizvodi manje ulja, rekla je šminkerka Mendi Brajs. Кorišćenje guste podloge sa mat završnom obradom samo će istaći bore. Umesto toga, specijalista je savetovao korišćenje kreme ili seruma hidratnog sastava. Još jedan važan korak u šminkanju je priprema kože za nanošenje podloge: potrebno je dobro očistiti lice i hidrirati ga kremom.

Ako je koža suva, onda ne bi trebalo da koristite puder kao poslednji korak. Prema rečima stručnjaka, to takođe može samo da skrene pažnju na bore.

Previše rumenila

Prejako rumenilo na obrazima učiniće šminku neprirodnom i vulgarnom, upozorila je šminkerka Meri Vinkenverder. Treba ga nanositi mekanom četkom, kao što je kabuki.

"Кada previše pigmenta dođe na četkicu, a zatim i na lice, boja se neravnomerno raspoređuje“, objasnila je šminkerka.

Da biste to izbegli obavezno otresite višak rumenila sa četkice. Druga greška je izbor pogrešne boje rumenila. Previše svetle boje nisu pogodne za svakodnevni izgled.

Ajlajner na donjem kapku

Nepravilna upotreba ajlajnera može naglasiti tamne podočnjake i bore. Vizažistica Viktorija Dipjetro savetovala je da se ajlajner ne stavlja na donji kapak ispod trepavica. Neophodno je ocrtati samo konturu gornjeg kapka i ugla oka.

Specijalista je takođe savetovao da pokušate da obojite sluzokožu donjih i gornjih kapaka belom olovkom. Ova tehnika pomaže da otvorite oči i osvežite oči.

sminka ajlajner.jpg
Instagram / nikki_makeup 

Previše sjaja

Važno je biti umeren u korišćenju sjanih rumenila i hajlajtera. Previše sjaja, bilo da je u pitanju svetlucavo rumenilo, bronzer, kontura, hajlajter ili senka za oči, samo će naglasiti nabore i bore na koži, upozorila je šminkerka Nataša Mur.

Malo svetlucanja na samo nekoliko mesta, na primer na vrhu jagodica i ispod obrva, osvežiće izgled. Inače, stručnjak je savetovao da izaberete kremaste hidratantne proizvode sa mat završnom obradom.

Tekst: Lepa&Srećna