Malo je dama koje su uspele da se probiju na liste najbolje obučenih žena sveta, a da potiču sa Bliskog istoka. Jedna od njih je Moza bin Naser Al-Misned, žena bivšeg emira Katara, Hamada bin Kalifa Al-Tanija.

Ona je i majka aktuelnog emira, Tamima, a uživa međunarodni ugled kao ambasador dobre volje organizacije Unesko i njen specijalni izaslanik za osnovno i više obrazovanje. Modni znalci je nazivaju katarskom Džeki Kenedi, zbog moćne elegancije koja je krasi, baš kao nekadašnju američku prvu damu.

Činjenica da ima ogromnu garderobu ispunjenu dizajnerskim komadima ne znači da zahvaljujući tome Moza ima dobar stil. Štaviše, na pomenutim listama najelegantnijih malo je krunisanih glava i onih sa dvorova. Jedna od retkih je bila kraljica Elizabeta kojoj su mnogi priznavali da uspeva da pomiri zahteve kraljevskih audijencija i modnih principa.

Moza bin Naser 0332848158.jpg
Profimedia 

Moza ima u nečem sličnosti i sa njom. Konkretno, šeika vrlo često nosi jednu istu boju od glave do pete, a tonovi su takvi da ne može proći nezapaženo. Forsira zasićene boje, a nakit joj je nenadmašan, kao i kod britanske kraljice.

Ipak, ono na čemu joj odaju najveće priznanje je veština s kojom uspeva da prilagodi kreacije popularnih dizajnera lokalnoj tradiciji i zahtevima. Tako ćete na njoj videti efektne "šanel" kostime na kojima je suknja produžena do poda umesto da se zaustavi na propisanoj visini kolena.

Moza bin Naser 0325292601.jpg
Profimedia 

Kosu često pokriva turbanom, nalik Džeki Kenedi, a voli i efektne naočare za sunce, poput lepe Žakline. Ipak, najbolje joj stoje kaftani koje potpisuju veliki kreatori kao što je, recimo, Žan Pol Gotje.

Zavirite u našu galeriju slika i uživajte u mdnim kombinacijama lepe Moze.

Profimedia Katarska princeza simbol elegancije.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst : Lepa&Srećna