Kuća u kojoj je Žaklina Kenedi Onazis živela nekoliko meseci nakon ubistva predsednika Džona Kenedija sada je, javljaju američki mediji, na prodaju i to za 9.75 miliona dolara!

PROČITAJTE JOŠ: Domovi slavnih: pogledajte gde je odrasla Žaklina Kenedi Onazis

Kuća sa šest soba prostire se na preko 600 kvadratnih metara, međutim još uvek ne postoje fotografije unutrašnjosti tako da nam ostaje samo da zamišljamo kako ona izgleda. Ali znajući da je nekadašnja Prva dama imala istančan ukus, ne sumnjamo da je ova kuća izgledala neverovatno. Žaklina je preuredila i Belu kuću za vreme svog boravka u njoj, i dala joj predivan izgled. 

Mediji pišu i da je dom netaknut od kada su Kenedijevi živeli tamo, kao i da se iz kupole može  uživati u spektakularnom pogledu na reku Potomak.

S obzirom na to kakav prestiž dolazi sa posedovanjem ovakvog doma, agenti za nekretnine sigurno neće imati problema da nađu kupca. Podsetimo se da je na aukciji nameštaj porodice Kenedi prodat za skoro 500 hiljada dolara ove godine.

Žaklina Kenedi na ulazu u svoju privremenu kuću u Džordžtaunu, gde je živela nakon napuštanja Bele kuće. Robert i Etel Kenedi su pomogli bivšoj Prvoj dami da se iseli.

Kako piše Vol Strit Džurnal, nekadašnja Prva dama je izjavu povodom ubistva supruga dala baš u toj kući i živela je tu skoro godinu dana, ali se zbog pritiska turista i paparaca preselila u Njujork.

Prema pisanju Vašington Posta, ta kuća je još bila i u vlasništvu Majkla Strejta, bivšeg KGB špijuna, kao i Jolande Betbiz Foks, koja je tu živela sve do smrti u februaru 2016. godine. 

Blogeri koji prate ponudu nekretnina u Vašingtonu tvrde da je ovo prava "prilika" za kupovinu, jer se za "sitnih" 20 miliona dolara može kupiti istorija - polovina je za kupovinu kuće, a druga polovina za renoviranje koje je neophodno da bi se staroj kući u Džordžtaunu vratio stari sjaj.

SVE SLIKE POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI!

Izvor: Lisa / Moj Stan

LepaiSrecna Žaklina Kenedi Onazis živela je u ovoj kući u Džordžtaunu nepunih godinu dana nakon ubistva predsednika Džona Kenedija, a tek nakon toga se preselila u Njujork.