Najmodernija bluza za leto je desenirani top od svilenih materijala, a kako da je sami napravite od bilo koje marame pokazuje popularna tiktokerka Klaudija Moreira. Posebno su njene ideje zanimljive ako želite da svoju garderobu osvežite jeftinim detaljima.

Lepoticu prati više od četiri miliona ljudi, a nema toga što ona od marame ne može da napravi! Nije ni čudo što joj je čak i slavni magazin Vog posvetio tekst u kojem hvali njene modne savete, dizajnerske kreacije i maštu. Marame su deo tradicije na Zelenortskim ostrvima gde je Klaudija rođena, a tamo ih starije žene nose čvrsto obmotane oko glave.

"To je i znak da mlađi treba da im ukažu poštovanje", objašnjava influenserka, a uspomene iz detinjstva danas je pretočila u modne detalje koji se svima dopadaju. Nemojte ni vi propustiti šansu da se moderno obučete za malo para. Lepu maramu možete još uvek da kupite na rasporodajama ili "kod Kineza" i za dvesta dinara, a za pravljenje bluze vam je potreban još samo brushalter sa bretelama koje se pričvršćuju oko vrata.

Vežite čvor na sredini, provucite kroz njega brushalter pre nego što ga zategnete do kraja. Zatim grudnjak obucite, pa ga ostatkom marame kamuflirajte u obliku topa i vežite mašnu.

Pogledajte u video klipu kako da to uradite lepo i lako!

Napravite top od marame za 1 minut Instagram/claudyamoreira

Izvor: Lepa&Srećna