Nema prijatnijeg komada odeće od mantila u koji se lepo umotamo i stegnemo kaišem oko struka, čim počnu prvi jesenji vetrovi i kiše. 

Nedelja mode u Parizu bila je dobra prilika da zavirimo u krojeve i boje mantila koji se najviše dopadaju Francuskinjama. Ako izuzmemo ekscentrične modele kojima se influenserke trude da privuku pažnju fotografa, akcenat je ove godine na širim krojevima, velikim reverima i ogromnim ukrasnim džepovima.

Žene su definitivno osvojene komotnim "kućnim" stilom koji su kreatori prosto morali da prihvate nakon prve godine epidemije korona virusa, provedene mahom u radu "od kuće". Počela je vladavina trenerki, dukserica i širokih džempera pa sad tome odgovaraju samo "raglan" rukavi u koje možete da "ugurate" sve te slojeve vune i pamuka.

Što se tiče boja, "kamel" se ne predaje, ali ćete videti i bež, naročito kod mantil-haljina. Uz njih, u igri su i maslinastozelena i crna, koje su vrlo  praktične. Prave ljubiteljke mode će se ipak odlučiti  za desenirane mantile.

One koje naginju ženstvenom stilu nose čak i cvetni print, a sportski orijentisane dame će uz pantalone ili farmerke obući mantil sitnijeg ili krupnijeg pepito desena. Uz efektnu tašnu i obuću, spremni ste za jesen.

Profimedia Nedelja mode u Parizu.

Izvor: Lepa&Srećna