Moda se kupuje, ali stil ne - reći će vam mnogi dizajneri i kreatori, piše Lepa&Srećna. Ali zato stil može da se stekne, pomnim proučavanjem načina oblačenja onih dama koje vam se dopadaju, privlače pažnju, izazivaju u vama želju da bar malo ličite na njih. To ne znači da treba da ih u potpunosti imitirate, ali zato treba da im ukradete po koji trik - tu i tamo. Činjenica da moda ima sve manje ograničenja u tome može samo da vam pomogne. Vi ste ti koji ćete označiti svoje granice i odabrati od ovih predloga onaj koji najviše odgovara vašem ukusu.

1. ISECITE IVICU NOGAVICA NA NEOBIČAN NAČIN

Ovo je predlog za decentne dame koje vole trunčicu "otkačenosti".  Kombinacija je ozbiljna - crni džemper, crne pantalone. Dosadno? Nipošto! Sa malo krojačke veštine i puno osećaja za modni humor, možete i vi ovako doterati svoje stare pantalone. Svi će u tome prepoznati dobro informisanu modnu stilistkinju  - vas!

2. UVUCITE NOGAVICE U MODERNE ČIZME

Kabaste čizme za jačom platformom potpuni su hit sezone, a da bi bile totalno "in", treba i da imaju nešto užu saru. To je dobar povod da u nju uvučete nogavice širih pantalona i dobijete urbanu siluetu koja je sasvim u trendu. Dodajte predimenzionirani sako i - pista je vaša!

3. SKRATITE NOGAVICE

Ako ne volite prejake eksperimente, ovo je pravi savet za vas. U modi su "tri četvrtine" ali i "sedam osmina", a za ovo skraćivanje odaberite pantalone sa nešto širim, ravnim nogavicama. Ovakav model odlično se uklapa i uz ženstvene salonke ali i uz nešto sportskije mokasine.

Izvor: Lepa&Srećna