Kerolajn Labušer je internet zvezda sa više od pola milina pratilaca na Instagramu, a smatraju je velikom zagovornicom ženskih prava na zdravlje i dug život. Postala je model tek kad je napunila 54 godine, privlači pažnju sedom kosom koju nije želela da farba, ali sad je razočarala neke od svojih pratilaca.

Kerolajn je objavila kako je izgledala posle tretmana CO2 laserom i upozorila sve na Instagramu da ne gledaju slike ako nisu spremni na ono što će videti.

Reč je ablativnoj proceduri, a CO2 laser koristi lasersko svetlo da prodre u ćelije kože i u njima vaporizuje vodu čime se, navodno, podstiče stvaranje novog kolagena. 

co2 laser.jpg
Shutterstock  

Pacijent dobija anestetičku kremu kako bi procedura bila što manje bolna, kao i sedativ da bi se opustio. Za izuzetno obimne zahvate, može se dati i opšta anestezija ako za to postoje uslovi. Minimalni zahvati su oni kojima se uklanjaju bradavice ili ožiljci, ali Kerolajn je želela da joj se obradi celo lice.

co2 laser na licu
Instagram / carolinelabouchere 

Ovaj tretman, takođe, pomaže da se uklone znaci starenja - bore, hiperpigmentacije, pa čak i dublje, nazolabijalne bore. Laser, takođe, ublažava i vidljive paučinaste vene i donekle zateže kožu.

Na slikama se vidi kako izgleda oporavak posle ovakvog zahvata. Kerolajnino lice se ljuštilo, oticalo, krvarilo... žalila se da joj lice otiče, ali je tvrdila da nema bolova. Ekstremno crvenilo je trajalo danima.

Međutim, nisu svi pratioci bili oduševljeni njenim objavama. "Ovo je toliko tužno", glasi jedan komentar. "Nadam se da žene gledaju ovo i shvataju šta sve dozvoljavamo da nam uradi pritisak društva."

lice 3.jpg
Instagram / carolinelabouchere 

Podvrgavanje ovakvo agresivnim tretmanima samo da bi se prikrilo da starimo nije naišlo na opšte odobravanje.  "Privilegija je da čovek ostari, nemaju je svi. Znam to iz prve ruke, radim u srednjoj školi u kojoj su čak učenici gubili živote. Zato je svaka bora, svaka linija na licu, svaka pega od sunca dokaz života koji smo proživeli. Oni nas podsećaju koliko je život dragocen i koliko smo srećni što smo uspeli da doživimo starost", poruka je za Kerolajn.

Šta vi mislite, da žene sa zdravom kožom koja stari treba da se podvrgavaju ovakvim tretmanima da bi se podmladile? Pogledajte više slika lepe Kerolajn u galeriji, uključujući i njenu fotografiju s mužem.

Instagram / carolinelabouchere Poznata dama prelepe sede kose postala je manekenka i fotomodel tek u šestoj deceniji života.

Pročitajte i ispovest žene koja je držala Ginisov rekord po broju plastičnih operacija.

BONUS VIDEO:

"PLAŠIM SE PLASTIČNIH OPERACIJA, AKO MI SECNU NERV IMA DA SE ISKRIVIM!" Pevačica: Glupo je da se pravim kao da imam 20 GODINA  Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.